Gemeente Doetinchem

Burgerjaarver...

`Sinds 1236' op StadsTV Doetinchem


- 15 mei 2006 -
StadsTV Doetinchem start 19 mei een vierdelige televisieserie over de omvangrijke ruimtelijke ontwikkelingen in Doetinchem onder de noemer `Sinds 1236'. De vier delen zijn geproduceerd in opdracht van de gemeente Doetinchem. Elke week komt een ander thema aan de orde: Cultuur en cultuurhistorie, Water, Wonen, en het totale project `Sinds 1236'.

In de verschillende afleveringen komen telkens mensen aan het woord die een belangrijke rol spelen voor dat bepaalde thema. Zo komen in de eerste aflevering, over cultuurhistorie, onder andere Maurits Nibbering (directeur Gruitpoort) en Jan Nakken (stadsontwerper Doetinchem) aan het woord. Naast de `deskundigen' zijn er natuurlijk ook interviews met `gewone' Doetinchemmers. StadsTV heeft ook een héle oude bekende weten te strikken, die vol verwondering de ontwikkelingen in `zijn' stad zal becommentariëren. In de filmpjes komen typisch Doetinchemse aspecten naar voren als je kijkt naar de ruimtelijke ontwikkeling van de stad.

De serie wordt vanaf 19 mei wekelijks uitgezonden, elke vrijdag van 20.20 uur tot en met maandag 20.00 uur. De herhaling is elk half uur direct na het lokaal nieuws of het weekoverzicht.

Nadere informatie over de inhoud per aflevering is vanaf de woensdag voorafgaand aan elke aflevering te lezen op www.sinds1236.nl

Nieuws