Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Beemster, 17 mei 2006

Erica Terpstra doopt feestelijk de gloednieuwe boot van Olympisch zeilteam 'Xpedition BeemsterLite' en onthult de naam!

Wanneer : vrijdag 19 mei, 10.45 uur
Waar : Libelle zomerweek op Almeerderstrand in Almere Wat : feestelijke champagne doop van de nieuwe boot van het olympisch zeilteam 'Xpedition BeemsterLite' bestaande uit Marcelien de Koning en Lobke Berkhout én onthulling van de nieuwe naam van deze boot! Wie : NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra

Beemster - 17 mei 2006. Op vrijdag 19 mei 2006 doopt NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra op feestelijke wijze de nieuwe tweemans boot, de 470 van olympisch zeilteam 'Xpedition BeemsterLite'. Dit zeilteam bestaande uit Marcelien de Koning en Lobke Berkhout bereidt zich op dit moment voor op de Olympische Spelen in Beijing. De doop van hun nieuwe boot vindt plaats tijdens de Libelle zomerweek op Almeerder-strand in Almere. Erica Terpstra zal daar samen met het team de boot ter water laten en feestelijk met champagne dopen. Ook zal de nieuwe, toepasselijke naam van de boot worden onthuld. Hans Versnel, presentator en entertainer, praat het geheel op zijn eigen wijze aan elkaar.

Sinds 2000 vormen de dames De Koning (stuurvrouw) en Berkhout (bemanning) een succesvol team, dat al verschillende prachtige prestaties heeft geleverd. In 2005 won het zeilteam het WK in San Francisco en zijn ze sportploeg van het jaar geworden. Op dit moment trainen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout voor de Spelen in 2008. Zij worden op de weg hier naar toe sinds november 2000 gesteund door hun sponsor BeemsterLite.

BeemsterLite is een minder vette kaas die toch zijn karaktervolle smaak heeft behouden. BeemsterLite past dan ook uitstekend bij het sportieve leven en het doorzettingsvermogen van dit olympische zeilteam.

////////////////////////////

Informatie voor de pers:

Vanaf 10.00 uur hebben de olympische zeilsters een ontbijtgesprek met Franska Stuy, Libelle columniste. Ook Erica Terpstra zal tijdens dit interview aanschuiven.

Aansluitend (ca. 10.45 uur) is buiten de doop van de boot.

Na de doop klinken Erica Terpstra, het zeilteam en Eric Hulst, directeur van CONO Kaasmakers, waar BeemsterLite wordt gemaakt, op een behouden vaart en veel mooie sportprestaties. Ze varen daarna een rondje om de boot in volle glorie te laten zien.

U bent van harte welkom om dit moment bij te wonen.

Route en ingang
Vanaf de A6 neemt u afrit 2, Almeerderzand. U volgt de borden Libelle Zomerweek. De pers dient zich te vervoegen bij ingang 2 en komt met perskaart zonder problemen het terrein op. Daarachter is de infostand voor de pers.

Coördinatie ter plekke:
CONO Kaasmakers
Eveline Joppe
Mobile: 06-46071095

Voor beeldmateriaal en/of meer informatie, kunt u terecht bij: CONO Kaasmakers
Machtelt Jeddens
Mobile: 06-22949265
Algemeen: 0299-689200
E-mail: m.jeddens@cono.nl
Website: www.beemsterlite.nl

Voor informatie over de sporters kunt u contact opnemen met: Alexandra Verbeek
Mobile: 06-52645610
E-mail: alexandra@txi.nl