Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Laatste wervingsbijeenkomst politiekorpsen voor allochtone Nederlanders

Zwolle - Op vrijdagavond 19 mei om 19.15 uur vindt de vierde en laatste gezamenlijke wervingsbijeenkomst voor allochtone Nederlanders plaats. De vierde bijeenkomst wordt in samenwerking met de Islamitische Stichting Nederland georganiseerd. De bijeenkomst zal worden gehouden in de Ulu Moskee in Zwolle. De bijeenkomst maakt onderdeel uit van een wervingsproject van de drie samen-werkende politiekorpsen Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland en Twente, welke wordt uitgevoerd door het interregionaal werving- & selectiebureau (IWS Oost-Nederland).Voor de verandering heeft de politie bij deze wervingscampagne de rollen omgekeerd. Zij wacht niet tot de sollicitanten naar haar toekomen maar komt bij deze campagne zélf naar de mensen toe om zich te presenteren. De wervingscampagne bestaat uit een aantal bijeenkomsten in de drie regio's - waarvan dit de laatste is - waarbij de politie als werkgever naar de sollicitanten gaat om zich te presenteren en nieuwe sollicitanten te werven.

Waarom is er gekozen voor deze aanpak?

Uit ervaring is gebleken dat de normale wervingskanalen van de politie (advertenties/tv reclame/internet) niet voldoen bij de werving van allochtonen. De huidige campagnes leveren wel allochtone sollicitanten op maar niet voldoende om het personeel van politiekorpsen een goede afspiegeling te laten zijn van de bevolking. De politie is daarom dringend op zoek naar allochtone sollicitanten die belangstelling hebben voor het werk van de politie. De politie heeft daarom gekozen voor een actieve aanpak die bij haar past.

De campagne

Het interregionaal bureau werving & selectie van de drie korpsen is de afgelopen maanden op bezoek geweest bij moskeeën, culturele centra en jongerencentra voor allochtone Nederlanders om nieuwe politie-agenten te werven en om aan belangstellenden meer te vertellen over het werken bij de politie. In Zwolle is daarom samenwerking gezocht met de Ulu Moskee.

Resultaten campagne

Naar aanleiding van de campagne hebben tot nu toe 50 mensen bij de politie gesolliciteerd. Twintig mensen zitten in de procedure en worden op dit moment onder meer getest op hun geschiktheid voor het politievak. Op de bijeenkomsten werd door de bezoekers positief gereageerd.

Programma informatie-avond

Plaatsvervangend districtschef Wim Kanis zal de avond openen. Hierna zal Eric Pattiselanno van het interregionaal wervingsbureau Oost-Nederland van de politie meer vertellen over het werken bij de politie en de politie als werkgever. Hierna kunnen er vragen gesteld worden aan een forum bestaand uit de plaatsvervangend districtschef, (allochtone) politiemedewerkers, de wijkagent en Eric Pattiselanno, hoofd Werving IWS.

De avond begint om 19.15 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het adres van de Ulu Moskee is: Coetstraat 14 8012 VD Zwolle


---

Noot: