Ingezonden persbericht


persbericht

Maastricht, 18 mei 2006

Bush burgerinspecteurs voor de rechter

Na aanleiding van burgerinspectie tijdens bezoek Bush 2005

Drie van de zes burgerinspecteurs die vorig jaar, tijdens het bezoek van Bush aan Limburg, een burgerinspectie wilden houden bij de verblijfplaats van Bush, moeten morgen (19 mei 2006) voor de kantonrechter in Maastricht verschijnen. De zitting is om 10.00u in het gerechtsgebouw aan de Sint Annadal 1 te Maastricht.

Een jaar geleden, toen de Amerikaanse president Bush een bezoek bracht aan Nederland, was dat aanleiding voor vele protesten met name in Limburg, maar ook in Amsterdam en Den Haag. Deze protesten waren voornamelijk gericht tegen het inhumane wereldbeleid van Bush en zijn oorlogszuchtige, heerser van de wereld houding. In Limburg probeerden de autoriteiten de protesten zo veel mogelijk aan banden te leggen dmv noodverordeningen en andere vormen van tegenwerking. Organisatoren hebben flink moeten onderhandelen om protesten enigszins voor elkaar te krijgen, terwijl zoiets heel simpel een basisrecht van burgers is. De demonstratie op zaterdagmiddag was al omgeven met een onwelwillende burgemeester en heel veel agenten in burger, terwijl dit protest nota bene ver van Bush plaats vond. De lawaaidemonstratie die even later bij het vliegveld plaats vond was al helemaal omgeven met de meest belachelijke regels. Er mochten maar een beperkt aantal mensen mee, ze moesten zelf voor vervoer zorgen, maar dat mocht eigenlijk maar 1 of 2 bussen zijn.

De burgerinspecteurs vonden dat er meer moest gebeuren. Zeker daar waar burgerlijke vrijheden veel te veel werden ingeperkt alleen maar vanwege de komst van 1 persoon. Zodoende namen zij hun burgerrechten weer terug door een inspectie te gaan houden bij de verblijfplaats van Bush, Chateau St. Gerlach. Het is vrij algemeen bekend dat de Amerikaanse president altijd, waar hij ook heen reist, verzegelde codes bij zich heeft, die nodig zijn voor het aktiveren van kernwapens. Dit zogenaamde atoomkoffertje wordt ten alle tijden bewaakt door hoge militairen die met de president meereizen. Omdat de Amerikaanse president zijn onhumane wereldheersende (bijna dictatorachtige) politiek in stand weet te houden door de dreiging van het inzetten van kernwapens, vonden de burgerinspecteurs dit een belangrijk onderwerp om aandacht voor te vragen. Zodoende vertrokken ze in alle vroegte door de weilanden rond Sint Gerlach, om tot hun eigen verbazing uit te komen bij de rollen natodraad op een steenworp afstand van het Chateau, die voor de gelegenheid in een cirkel om het Chateau waren gelegd. Hierop werden de inspecteurs door zwaar bewapende militairen gearresteerd en overgedragen aan de politie.