tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-05-2006

Televisie
tros tv show
Uitzending vrijdag 19 mei
Nederland 2 - 21.28 uur

Jan peter balkenende in tros tv show

Onze minister-president is op 7 mei jl. 50 jaar geworden. Een goede reden voor een surpriseparty op het ministerie van Algemene Zaken! En alleen de camera's van de TROS TV SHOW mochten er afgelopen maandagochtend bij zijn toen er een speciaal lied voor de premier werd gezongen!

Jan Peter Balkenende vertelt in de studio openhartig over zijn gelukkige jeugd in Zeeland, de band met zijn broers en de geboorte van zijn dochtertje Amelie. De premier ontkracht het feit dat hij een saaie en brave student zou zijn geweest en gaat goedlachs in op de vraag over zijn interesse voor 'de meisjes'. Ook praat Balkenende uitgebreid over de allereerste kennismaking met zijn vrouw Bianca: "Ik zag de deur opengaan en toen dacht ik: WOW!"

Op het politieke vlak was ook deze week voor de premier behoorlijk zwaar met de kwestie rond Ayaan Hirsi Ali en Rita Verdonk. Hij beschrijft het als een persoonlijk drama voor Hirsi Ali, maar toont tevens begrip voor de positie van Rita Verdonk.

Last but not least wordt er gesproken over de passie voor sport en auto's. Reinout heeft wat dit betreft nog een spectaculaire verrassing voor de minister-president in petto!

Daarnaast in de TROS TV SHOW het bezoek van Reinout aan zanger en componist Phil Collins in New York. In een exclusief tv-interview vertelt Phil over zijn recente scheiding en de compleet nieuwe stap in zijn leven om de muziek te schrijven voor de Broadway-musical Tarzan.

Top-ondernemer Yves Gijrath is de bedenker van de Miljonair Fair. Deze glamoureuze huishoudbeurs voor de rijken is inmiddels ook in het buitenland enorm succesvol. In de studio praat Yves over deze exclusieve beurs en de TROS TV SHOW reisde met hem mee naar de spectaculaire opening van de eerste Aziatische Miljonair Fair in Sjanghai.




TROS