Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apple Store op Fifth Avenue opent op vrijdag 19 mei

Bunnik, 18 mei 2006 ­ Apple opent vrijdag 19 mei om 18.00 uur plaatselijke tijd een nieuwe, spectaculaire winkel. De Apple Store op Fifth Avenue is wat architectuur betreft de meest vernieuwende winkel van Apple, met een opvallende glazen kubus van bijna tien meter die de winkel tot een nieuw icoon maakt op Fifth Avenue, een van de populairste winkelstraten ter wereld. De Apple Store op Fifth Avenue is 365 dagen per jaar en 24 uur per dag geopend, en biedt een ongekend serviceniveau.

"Onze eerste winkel in New York werd in 2002 in SoHo geopend en we hadden nooit gedacht dat die zo'n succes zou worden. Nu zijn we erg blij dat we onze tweede winkel in New York kunnen openen op Fifth Avenue", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "We denken dat de Apple Store op Fifth Avenue, met zijn uitstekende service en onbeperkte openingstijden, een favoriete bestemming zal worden voor New Yorkers en mensen uit de hele wereld."

De nieuwe winkel heeft meer dan 100 Macs en bijna 200 iPods die klanten kunnen uitproberen voordat ze er een kopen, plus 's werelds grootste assortiment accessoires voor Mac en iPod. De Apple Store op Fifth Avenue heeft ook het grootste aantal medewerkers van alle Apple Stores. Er werken bijna 300 uitstekend opgeleide Mac- specialisten, Mac-deskundigen en creatieve specialisten die in de Studio gratis tips en trucs verstrekken om creatieve projecten met fotografie, films en muziek tot leven te laten komen. De nieuwe winkel is uitgerust met een Genius Bar, een iPod Bar en een Studio ­ samen bijna 15 meter lang ­ waar klanten persoonlijke ondersteuning en gratis advies kunnen krijgen en op elk uur van de dag (of nacht) aan creatieve projecten kunnen werken.

In de Apple Store op Fifth Avenue zijn deskundige verkopers aanwezig om klanten alles te vertellen over de nieuwste producten van Apple, zoals de nieuw ontworpen MacBook, 's werelds meest geavanceerde consumentennotebook met Intel Core Duo- processor, de 15- en 17-inch MacBook Pro en de volledige serie desktops en iPods van Apple. In de testruimte van de Apple Store kunnen bezoekers de volledige productlijn van Apple uitproberen, waaronder de iPod Hi-Fi, een geheel nieuw hifi- luidsprekersysteem dat naadloos samenwerkt met iPod en zo een nieuwe standaard vormt voor stereo-installaties. Ook de vijfde generatie iPod met zijn fantastische 2,5- inch kleurendisplay dat albumhoezen, foto's en video kan vertonen en de iPod nano, de revolutionaire en complete iPod die maar liefst 1000 nummers kan bevatten, maar toch dunner is dan een potlood zijn daar te vinden.

Meer dan 147 miljoen mensen op drie continenten hebben een bezoek gebracht aan de winkels van Apple sinds de eerste in mei 2001 werd geopend. De winkeldivisie van Apple heeft tijdens de feestdagen van 2005 meer dan één miljard dollar aan omzet gegenereerd, wat de positie van Apple als een van de snelst groeiende leveranciers ter wereld bevestigt. Apple heeft nu in totaal 147 winkels, waaronder zes in Japan, zes in Groot-Brittannië en twee in Canada.

De Apple Store op Fifth Avenue is te vinden op 767 Fifth Avenue, tussen 58th en 59th Street, vlakbij Central Park, FAO Schwarz en Bergdorf Goodman.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, AirPort, SuperDrive, iLife, FireWire, iPod, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, iTunes, SpotLight en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --