Gemeente Deventer

Week 19, 11 mei 2006

DEVENTER STADSPENNING VOOR NORMAN MASCHHAUPT

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Deventer Stadspenning toe te kennen aan Norman Maschhaupt vanwege zijn bijzondere inzet en betrokkenheid bij de (Deventer) samenleving. Burgemeester Van Lidth de Jeude reikt hem de penning uit tijdens zijn afscheidsreceptie in Sociëteit de Hereeniging.

Maschhaupt is een warme persoonlijkheid. Hij is zeer betrokken bij de dak- en thuislozen en mensen in crisissituaties. Hij is zeer begaan met het wel en wee van deze doelgroep. Hoewel zijn taken de afgelopen jaren flink zijn uitgebreid, heeft hij zijn betrokkenheid niet verloren. Hij kent vrijwel iedereen binnen deze doelgroep in Deventer persoonlijk en hij vormt een belangrijk aanspreekpunt voor hen. Voor Maschhaupt is zijn functie geen werk maar een levensvisie. Ontwikkeling van aanbod op de vraag van dak- en thuislozen is voor hem een belangrijk item.

De opening van de Nachtopvangvoorziening in Deventer kwam volledig door hem, in samenwerking met de gemeente, tot stand. Daarnaast heeft hij recentelijk nog initiatieven ontwikkeld met woningcorporaties.

Maschhaupt is dag en nacht bezig met zijn werk. Hij is altijd aan het overdenken wat er te verbeteren valt. Hij is transparant in zijn beweegredenen.

Maschhaupt is iemand met een passie, een visie en een missie voor de inwoners in Deventer die het niet zelfstandig redden: de dak- en thuislozen. Daar waar de meesten liever een andere kant opkijken, pakt hij het probleem op een eigenâwijzeâ manier aan. Hij startte destijds met uiterst beperkte middelen in Deventer op vrijwillige basis een voorziening voor alcoholverslaafde thuislozen. Hij heeft in meer dan twintig jaar tijd (de eerste initiatieven dateren van 1983) de opvang en zorg in Deventer uitgebreid en geprofessionaliseerd.

Publicatiedatum: 19-5-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 19 mei 2006