Dienstenbond CNV

Concept-voorstellen CAO T-Systems
18-05-2006

In onze laatste nieuwsflits hebben wij u opgeroepen om ons te vertellen wat uw wensen zijn voor de nieuwe CAO bij T-Systems. Bij deze treft u onze concept-voorstellen aan.

Deze concept-voorstellen zijn tot stand gekomen naar aanleiding van de reacties die wij van u kregen. Wij zijn hierbij tevens uitgegaan van het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond en de protocol-afspraken uit de laatste CAO.

Leest u de voorstellen onderaan dit bericht eens goed door. U kunt tot maandag 22 mei stemmen over deze voorstellen. Op maandag 22 mei hebben wij de eerste onderhandelingsronde over de nieuwe CAO. Wilt u als kaderlid van CNV Dienstenbond aan tafel bij de onderhandelingen, dan kan dat! Geeft u zich op bij uw bestuurder Maurice Limmen via m.limmen@cnvdibo.nl

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met bestuurder Maurice Limmen via m.limmen@cnvdibo.nl Maar u kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen via (023)5651052

VOORSTELLEN GEZAMENLIJKE VAKBONDEN:

Looptijd
Graag willen we een CAO voor de duur van 2 jaar afspreken, t.w. van 1 april 2006 t/m 31 maart 2008.

Lonen
M.i.v. 1 april 2006 stellen wij een structurele loonsverhoging voor van 2%.
M.i.v. 1 april 2007 stellen wij een structurele loonsverhoging voor van 2%.

Pensioen en Levensloop
In de laatste T-Systems CAO is de afspraak gemaakt dat in het jaar 2005, een nog samen te stellen studiecommissie, de geldende huidige pensioenregelingen binnen T-Systems zou inventariseren en onderzoeken of deze aan de nieuwe wetgeving per 1 januari 2006 voldoen. Verder zou de commissie onderzoeken hoe de Levensloopregeling inpasbaar/invoerbaar binnen T-Systems zou zijn. Graag willen wij hiervan een overzicht, om vervolgens eventuele afspraken hierover te kunnen maken. Bij een in te voeren Levensloopregeling denken wij bijvoorbeeld aan een werkgeversbijdrage.

Arbeidsongeschiktheid
Graag willen wij aanvullende afspraken maken voor arbeidsongeschiktheid na 2 jaar ziekte (of te wel Ketenaanpak). Te denken valt hierbij aan ontslagbescherming bij ziekte minder dan 35 procent en inkomensaanvullingen bij arbeidsongeschiktheid tot 80 procent.Tevens willen graag de mogelijkheden bespreken voor een WIA-hiaatverzekering.

Ziektewet
Graag willen wij met de werkgever afspraken maken over een werkgeversbijdrage in de kosten van de aanvullende verzekeringspakketten.

Internationale collegialiteit
Wij zouden graag afspraken maken over ondersteuning van collegas in benarde situaties het buitenland.