Politie Haaglanden

Persberichten 19 mei

Haaglanden, 19-05-2006

Vrouw gewond bij aanrijding
Den Haag Op donderdag 18 mei om 14.15 uur is bij een aanrijding op de Benoordenhoutseweg een 44-jarige automobiliste uit Den Haag gewond geraakt. Het slachtoffer werd met haar geraakt door een trekker met opleggen die van rijbaan wisselde. Hierdoor raakte het slachtoffer de macht over het stuur kwijt en schoot door de middengeleiding op de andere weghelft waarbij zij werd aangereden door een tegemoetkomende auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Door de aanrijding heeft het verkeer in Den Haag enige uren hinder ondervonden.

Aangehouden na ongewenste parkeerbon
Den Haag - Een gemeentelijke parkeercontroleur werd donderdag 18 mei rond 9.15 uur nogal hardhandig aangepakt door de 31-jarige Haagse eigenaar van een verkeerd geparkeerde auto. De Hagenaar was de parkeercontroleur achterna gelopen nadat hij had gezien hoe deze een bon op zijn auto had gelegd. Na een korte discussie ontstond er een vechtpartij waarbij de controleur enkele schaafwonden opliep. Samen met zijn collega wist de controleur de man uiteindelijk in bedwang te houden en de politie te waarschuwen. Ter plaatse gekomen agenten hielden de Hagenaar aan en namen hem mee naar het politiebureau.

Snelle automobilisten krijgen prent
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Van Alkemadelaan op 18 mei werden tussen 9.45 en 12.00 uur 750 passanten gecontroleerd. 72 bestuurders kregen een bon wegens het overschrijden van de maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 74 kilometer.

Op de Bezuidenhoutseweg werden dezelfde dag tussen 7.00 en 9.45 uur 112 van de 668 gecontroleerde bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was hier 77 kilometer per uur.

Bejaarde loopt tegen bus op
Den Haag - Een 83-jarige Hagenaar is op 18 mei om 14.10 uur op Laan van NOI aangereden door een bus. Het slachtoffer stapte plotseling van de verhoging bij de bushalte de rijbaan op en de buschauffeur kon hem niet meer ontwijken. Met onbekend letsel is de man vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis.

Kwelgeest van buschauffeur aangehouden
Den Haag - Een 24-jarige man uit Den Haag is op 18 mei omstreeks 19.45 uur aangehouden op de Prins Clauslaan. De man was na een verkeersergernis met een buschauffeur de bus ingestapt. Daar bedreigde en bespuugde de man de chauffeur en ging er vervolgens vandoor in zijn auto. Politieagenten wisten het adres van de verdachte te achterhalen en konden hem vervolgens aanhouden.
Auto kwijt
Den Haag- Op 19 mei rond 00.45 uur hielden politieagenten bij de Zuiderparklaan een 27-jarige Rijswijkse automobilist staande voor een alcoholcontrole. De man blies 735 ugl. Omdat hij al eerder betrapt was op het rijden onder invloed is, na overleg met een officier van justitie, zijn auto in beslag genomen. Ook is proces-verbaal tegen de Rijswijker opgemaakt.

Vrouw onder de tram
Den Haag- Op 18 mei rond 18.00 uur is een 47-jarige Nootdorpse onder de tram gekomen bij de Gruttosingel. Waarschijnlijk zag de vrouw de tram over het hoofd en sprong zij op het laatste moment opzij. De trambestuurder heeft nog een noodstop gemaakt, maar kon de botsing niet voorkomen. De Nootdorpse is met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis. Zij kon na behandeling weer naar huis.

Scooterrijder gewond bij aanrijding
Zoetermeer Op donderdag 18 mei om 16.00 uur is bij een aanrijding in de Franklinstraat een Zoetermeerder (leeftijd onbekend) gewond geraakt. Het slachtoffer maakte een uitwijkmanoeuvre voor een auto die geen voorrang verleende. Hierbij kwam het slachtoffer ten val. Het slachtoffer is met schouderletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole
Zoetermeer Op donderdag 18 mei tussen 17.45 en 20.00 uur heeft de politie op de Zuidweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal 200 passanten werden gecontroleerd. Hiervan reden 5 bestuurders te snel en krijgen een bekeuring thuis gestuurd. Hoogst gemeten snelheid 122 km/u waar 70 km/u is toegestaan.

Dronken rijder
Wassenaar De politie heeft vrijdag 19 mei om 3.20 uur op de Lange Kerkdam een 50-jarige automobilist uit Wassenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed slingerend over de N44. Aan het bureau blies de man 660 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg ook een proces-verbaal omdat de APK van de auto was verlopen.

Bromfietser gewond
Voorburg Een 73-jarige bromfietser uit Den Haag is donderdag 18 mei om 10.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Hofzichtlaan. De bromfietser werd op de kruising met de Populierendreef geraakt door een vrachtwagen, die in dezelfde richting reed. De man kwam ten val en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Man met messen opgepakt
Voorburg De politie heeft vrijdag 19 mei om 0.45 uur op het Oosteinde een 35-jarige Hagenaar aangehouden, die in dronken toestand en gewapend met messen en een knuppel op weg was naar de woning van zijn voormalige werkgever. De man is aangehouden voor het plegen van voorbereidingshandelingen moord/doodslag, bedreiging en verboden wapenbezit.

Jongen op gestolen bromfiets
Rijswijk De politie heeft donderdag 18 mei om 22.00 uur op de Prinses Beatrixlaan een 17-jarige jongen uit Den Haag aangehouden, die passagier was op een gestolen brommer. De bestuurder van de bromfiets wist lopend te ontsnappen.

Bromfietser valt
De Lier Een 32-jarige bromfietser uit De Lier is donderdag 18 mei om 17.30 uur ten val gekomen op de Veilingweg, vermoedelijk doordat het voorwiel blokkeerde. De man werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.