Politie Hollands Midden

Datum: 19 mei 2006


---

Hillegom Politie onderzoekt mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling op de Hoofdstraat op donderdagavond, 18 mei. Een 17 jarige Hillegommer heeft aangifte gedaan. De jongen maakte deel uit van een groepje toen zij een woordenwisseling kregen met een groep van ongeveer tien jongeren. Een persoon uit deze groep dacht dat de Hillegommer over hem sprak waarna hij hem begon uit te dagen. De Hillegommer werd door enkele jongeren geslagen en geschopt. De politie heeft bij het ter plaatse komen één van de jongeren, een 16 jarige plaatsgenoot, aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Hillegom Twee jongens na belediging aangehouden De politie heeft donderdagavond, 18 mei, opgetreden op de Midea na een melding van vernieling. Bij een slooppand zou een ruit zijn ingegooid en een buitenkraan zijn opengezet. Na een zoekactie werden drie jongeren in de omgeving aangetroffen. Omdat niet duidelijk was of deze jongeren de vernieling hadden gepleegd werden hun namen genoteerd. Hierop kwam een vader en een ander familielid verhaal halen bij de politie. De man verdacht een buurtgenoot van de melding vanwege een eerder conflict en wilde bij deze aan de deur gaan. Nadat de politie alle personen gevorderd had weg te gaan stelde een groepje personen zich vervelend op tegen de agenten. Twee jongens beledigden de politie waarna ze werden aangehouden.

Leiden Twee fietsers aangereden en auto te water Donderdag 18 mei even voor 14.30 uur vond op de Sandifortdreef een verkeersongeval plaats. Een 78 jarige automobilist uit Den Haag reed vanaf de parkeerplaats van de Albinusdreef in de richting van de Sandifortdreef toen hij vermoedelijk onwel werd. De man reed via de middenberm het fietspad op waar hij twee fietsers, een man en een vrouw, schepte. Vervolgens reed hij weer de weg op ter hoogte van de rotonde. Bij de rotonde reed hij het plantsoen in en raakte vervolgens te water. Twee omstanders zagen de auto het water inrijden en hebben de drie inzittende van de auto uit het water gehaald. De redders, een 45 jarige Hagenaar en een 49 jarige Leidenaar, hebben waarschijnlijk erger voorkomen aangezien de personen, allen Hagenaars niet kunne zwemmen. De politie prijst dan ook hun adequate reddingsactie. De slachtoffers werden voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een van de fietsers liep een beenbreuk. Het letsel van de andere persoon is nog onbekend. De identiteit van beiden is nog onbekend.

Leiden Aanrijding fietsster met snorfietser Donderdag 18 mei omstreeks 16.15 uur vond op de Stadspolderpad een aanrijding plaats tussen een 20 jarige fietsster en een 69 jarige snorfietser, beiden uit Leiden. De sturen van beide fietsen raakten in elkaar toen de snorfietser de fietsster op de Oegstgeesterweg inhaalde. De snorfietser haalde in toen vermoedelijk door een windvlaag de fietsster naar links uitweek. Beiden kwamen ten val toen de sturen in elkaar raakten. De snorfietser kon na onderzoek door ambulancepersoneel verder fietsen. De vrouw liep verwondingen op in haar gezicht en werd voor behandeling overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft donderdagavond, 18 mei, twee mannen van 38 jaar uit Den Haag en Leiden aangehouden na een vechtpartij met elkaar. De twee, bekenden van elkaar, hadden op de Alexanderstraat ruzie met elkaar gekregen over geld. De Hagenaar had hierop een tuinschep en daarmee naar de Leidenaar gezwaaid. Deze wist de schep te ontwijken door weg te springen. De schep raakte echter wel een auto waardoor deze een deuk en krassen opliep. De politie hield beide mannen aan voor verder onderzoek. De eigenaar van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan van vernieling. De politie heeft de schep in beslaggenomen.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --