Politie Gelderland-Zuid

Fietser aangehouden na inbraakpoging

Nijmegen, 19-05-2006 o Donderdag omstreeks 17.30 hoorde een 42-jarige bewoner van een woning aan de Wolfskuilseweg een doffe knal en op dat moment begon zijn hond te blaffen. Hij liep naar benenden om te kijken wat er aan de hand was en zag in zijn tuin een man staan met een rugzak om.

Toen hij de man vroeg wat hij daar deed, hield die een vaag verhaal over dat ie verkeerd was en de weg niet wist. De 42-jarige herkende de man, omdat de man al eerder in zijn tuin had gestaan en sommeerde hem om weg te gaan en nooit meer terug te komen.

De man ging ervandoor en de 42-jarige belde de politie en gaf het signalement van de man door. De politie ging meteen naar deze man op zoek. Nadat meerdere politiemensen naar de man hadden uitgekeken, kon de 35-jarige Nijmegenaar uiteindelijk op de Leliestraat worden aangehouden. De man had zich in de tussentijd al meerdere keren aan de aanhouding onttrokken, door hard weg te fietsen. Daarom besloten de agenten met zwaailicht en sirene achter de man aan te gaan. Op eengegeven moment konden ze de man aanhouden door hem klem te rijden. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding, maar kon uiteindelijk geboeid in de politieauto gezet worden. (07)