Politie Gelderland-Zuid

Elfjarig jongetje mishandeld tijdens spelen

Nijmegen, 19-05-2006 o Donderdagavond omstreeks 19.00 uur is een 11-jarige jongen naar eigen zeggen op de Malderburchtstraat mishandeld door een 43-jarige Nijmegenaar.

De jongen was daar aan het spelen met een paar andere kinderen. Hij verklaarde aan de politie dat hij met een ander kind deed alsof ze ruzie hadden, waarbij ze ook zand naar elkaar gooiden. Een andere jongen, de zoon van de 42-jarige, was ook in de buurt en die begon met stenen te gooien. Op een gegeven moment stopten de kinderen met dit spelletje en besloten iets anders te gaan doen.

Op een gegeven moment werd de 11-jarige van achteren tegen zijn benen geschopt. Toen hij omkeek, stond daar de jongen die eerder met stenen had gegooid. De jongen bleef volgens de 11-jarige maar schoppen. Toen kwamen ook de vader en moeder van deze stenengooier naar buiten. Intussen had de 11-jarige zijn belager in bedwang en vroeg hem op te houden.

De vader van de stenengooier pakte de 11-jarige op een gegeven moment bij zijn kraag, duwde hem tegen een zandberd en sloeg hem met zijn vuist in het gezicht. Daarbij raakte de 11-jarige buiten kennis. Hij wist niet meer wat er daarna gebeurd is, maar zijn vriendjes verklaarden aan de politie dat de 42-jarige meerdere malen geslagen zou hebben. Hierop vertelkden zij aan de politie waar de man woont. De agenten zijn naar de woning van de man aan de Malderburchtstraat gegaan en hebben hem daar aangehouden.

De 11-jarige liep een hersenschudding en diverse kneuzingen op.