Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 19 MEI 2006

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 16 mei 2006 hebben wnd. burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Toestemming verleend aan de Provincie Noord-Holland voor het plaatsen van routemarkeringen tijdens wandelroute "Het Noord-Holland Pad"; Ø Vergunning ex art. 2.1.5.1. APV verleend aan Alg. Ned. Gehandicapten Organisatie voor het ophangen van spandoeken t.b.v. landelijke inzameling van 5 tot en met 10 juni 2006; Ø Vergunning ex art. 3 Drank- en horecawet verleend aan F.S. Poog, t.b.v. inrichting Poelweg 2 te Westerland; Ø Vergunning ex art. 2.1.5.1. APV onder voorwaarden verleend aan Voogd Promotions voor het plaatsen van driehoeksborden voor een door de GGD te houden actie/voorlichting van 22 mei tot en met 4 juni 2006;

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De wnd. burgemeester heeft op 16 mei 2006 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Vergunning ex art. 2.3.1.2. APV verleend aan F.S. Poog t.b.v. horeca- exploitatievergunning, Poelweg 2 te Westerland; Ø Vergunning ex art. 2.2.2. APV onder voorwaarden verleend aan Kater Funsports BV t.b.v. houden van een surfevenement op het Lutjestrand op 17 juni 2006 en een surfdag op een nader te bepalen datum tussen 29 mei en 16 juli 2006; Ø Vergunning ex art. 2.2.2. APV onder voorwaarden verleend aan Wandelsportvereniging Kon. Marine voor het houden van de jaarlijkse Kennedymars op zaterdag 3 juni/zondag 4 juni 2006.

Iedereen die door de genomen beslissing rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

MILIEU-INFORMATIE VOOR BEDRIJVEN

Gevaarlijke stoffen 2:

Gevaarlijke stoffen zijn herkenbaar aan hun verpakking en het daarop aanwezige etiket.Voor werkzaamheden met en opslag van gevaarlijke stoffen door bedrijven zijn voorschriften opgenomen in de voor het bedrijf geldende milieuvergunning of in de voor het bedrijf

geldende Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). Vaak wordt in deze regelgeving weer verwezen naar een specifieke richtlijn.

Bodembescherming bij de opslag van gevaarlijke stoffen Bij werkzaamheden met gevaarlijke stoffen, maar ook bij de opslag van gevaarlijke stoffen kunnen door calamiteiten voor mens en milieu gevaarlijke of bedreigende situaties ontstaan. Daarom stelt de overheid eisen aan de opslag van gevaarlijke stoffen.

Ter bescherming van de bodem dienen vloeibare gevaarlijke stoffen opgeslagen te worden boven een bodembeschermende voorziening of maatregel. Dit kan bijvoorbeeld een vloeistofdichte lekbak of een vloeistofdichte vloer zijn. Ook is een vloeistofkerende vloer (voorziening) mogelijk. Een vloeistofkerende voorziening moet echter altijd een combinatie zijn van algemene maatregelen en beheer maatregelen, zoals lekbakken gecombineerd met regelmatige inspectie, incidentenmanagement en opruimfaciliteiten.

Een vloeistofdichte lekbak moet aan verschillende eisen voldoen. Zo moet de lekbak:
1. zijn vervaardigd van onbrandbaar en hittebestendig materiaal en moet deze bestand zijn tegen de inwerking van de opgeslagen of in gebruik zijnde stof. Dit is om de bescherming van de bodem te blijven waarborgen, ook in geval van brand;
2. groot genoeg zijn om de vloeistoffen op te kunnen vangen. Hoe groot de lekbak moet zijn hangt af van de vloeistof die opgeslagen wordt. Als het gaat om ontvlambare vloeistoffen (symbool: oranje vakje met vlam) moet de lekbak 100% van deze vloeistoffen op kunnen opvangen. Als het om andere gevaarlijke vloeistoffen gaat, moet de lekbak 100% van het grootste opgeslagen vat, vermeerderd met 10% van de overige opgeslagen gevaarlijke vloeistoffen kunnen bevatten;
3. altijd tegen inregenen beschermd zijn.

Een vloeistofdichte vloer is een vloer "direct op de bodem die waarborgt dat geen vloeistof aan de niet met vloeistof belaste zijde van die vloer kan komen". Zo'n vloer is pas echt vloeistofdicht als voor de vloer een "PBV-Verklaring Vloeistofdichte Voorziening" is afgegeven. Indien dat niet het geval is, is er geen sprake van een vloeistofdichte vloer maar van een vloeistofkerende vloer.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 15 mei 2006:
- het oprichten van een woonboerderij met aanbouw op het perceel Oosterklief 3 (reguliere bouwvergunning 2e fase);
- het oprichten van twee woningen met aanbouwen op het perceel Mekkenstuinweg 1 (reguliere bouwvergunning). ontvangen 17 mei 2006:
- het vervangen/vernieuwen van dakplaten op het perceel Haventerrein 5 (reguliere bouwvergunning);
- het oprichten van een erfafscheiding op het perceel Burg. L.C. Kolffsingel 27 (lichte bouwvergunning).

B. Ontvangen aanvraag sloopvergunning ontvangen 15 mei 2006:
- het slopen van alle opstallen op het perceel Mekkenstuinweg 1.

C. Geweigerde bouwvergunning verzonden 19 mei 2006:
- het veranderen/vergroten van de aanbouw op het perceel Poelweg 36 (aanvraag lichte bouwvergunning).

De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder C genoemde beschikking kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 17 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 22 mei 2006 gedurende 2 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het plaatsen van een tijdelijke woonunit op het perceel Gemeenelandsweg 58 voor een periode van maximaal 2 jaar.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

VERKEERSMAATREGEL

Het college van burgemeester en wethouders van Wieringen heeft in haar vergadering van 9 mei 2006 besloten de proef, waarbij het parkeerverbod aan de zuidzijde van de Beltstraat is opgeheven en gelijktijdig een parkeerverbod aan de noordzijde is ingesteld, te contineren.

Toelichting Begin dit jaar ontstond er als gevolg van opdooi aanzienlijke schade aan het wegdek. Als gevolg daarvan diende er onmiddellijk maatregelen getroffen te worden. Besloten is toen om, als tijdelijke maatregel, het parkeerverbod aan de zuidzijde van de straat te verplaatsen naar de noordzijde van de straat. Bij de evaluatie is gebleken dat de tijdelijke maatregel meer voordelen biedt dan nadelen ten opzichte van de oorspronkelijke regeling. Om deze reden is

besloten de tijdelijke maatregel om te zetten naar een definitieve maatregel, weliswaar met enkele aanvullende maatregelen om aan een aantal bezwaren tegemoet te komen.

Besluit Besloten is om:
- door het verwijderen van de borden E1 (parkeerverbod) van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het parkeerverbod aan de zuidzijde van de Beltstraat vanaf huisnr. 19 tot huisnr. 79 op te heffen;
- door het plaatsen van borden E1 (parkeerverbod) van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, een parkeerverbod in te voeren aan de noordzijde van de Beltstraat vanaf huisnr. 38 tot en met huisnr. 74;
- door het aanbrengen van een gele onderbroken streep een parkeerverbod in te stellen aan de zuidzijde van de Beltstraat voor de huisnummers 61-63 en huisnummer 41;
- voor de uitrit van de woningen 43/45 op het wegdek een wit kruis met de tekst "NP" aan brengen.

Bezwaren Gedurende een periode van zes weken na publicatie van deze advertentie kunnen belanghebbenden hun bezwaren tegen bovengenoemde verkeersmaatregel kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen. Het bezwaarschrift dient gericht te zijn aan: Het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227-594387.

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES MEI 2006.

Maandagavond 22 mei a.s. vergadert de raadscommissie Algemeen. De vergadering begint om 19.30 uur. In deze vergadering komen, naast de reguliere onderwerpen zoals openbare orde en veiligheid, gewestzaken en het Wieringerrandmeer ook aan de orde de knelpunten binnen de ambtelijke organisatie, het concept-raadsprogramma 2006-2010 en een opzet voor een nieuwe vergaderstructuur op Wieringen. Ook wordt gesproken over het benoemen van gemeentelijke vertegenwoordigers in een tweetal gemeenschappelijke regelingen en de verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen.

Dinsdagavond 23 mei a.s. vergadert de raadscommissie Samenleving. De vergadering begint om 19.00 uur. Gesproken wordt over de vorming van de Intergemeentelijk Sociale Dienst (ISD), de huisvesting van Wiringherlant en de bijdrageregeling jubilea plaatselijke verenigingen en instellingen. Tevens komen aan de orde het ontslag van een bestuurslid van Surplus en de beleidsnota Educatie 2007-2010.

Op woensdagavond 24 mei a.s. vergadert de raadscommissie Grondgebiedzaken. Deze vergadering begint om 19.30 uur. Aan de orde komt hier onder andere het beschikbaar stellen van een budget voor het verwijderen van zieke iepen.

De vergaderingen vinden plaats in de raadszaal aan de Elft 15 te Hippolytushoef. U mag in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. U kunt dit na opening van de commissievergadering aan de voorzitter laten weten. Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan worden ingediend.

De agenda, voorstellen en conceptbesluiten liggen op het gemeentehuis ter inzage en staan op de gemeentelijke website www.wieringen.nl in het raadsinformatiesysteem.

Hippolytushoef, 19 mei 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd-burgemeester