Gemeente IJsselstein


Waterplan IJsselstein
vrijdag, 19 mei 2006 - 10:00 CET

Water is van groot belang voor de leefomgeving. Goed waterbeheer is daarom onontbeerlijk. Het plan van aanpak hiervoor is beschreven in het concept Waterplan IJsselstein.

In het landelijk Nationaal Bestuursakkoord Water is vastgelegd dat alle gemeenten uiterlijk in 2007 een waterplan moeten hebben. Een overkoepelend plan met watergerelateerde plannen, verplichtingen, bestaande waterknelpunten en kansen die in een notitie bij elkaar komen. Welke problemen en kansen liggen er en welke maatregelen zijn nodig voor verbetering van de waterkwaliteit en kwantiteit. Het concept Waterplan IJsselstein is in samenwerking met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, drinkwaterbedrijf Hydron Midden-Nederland en de provincie Utrecht opgesteld.

Waterplan ter inzage
Het concept Waterplan ligt op grond van de Verordening Burgerparticipatie gemeente IJsselstein 2003 tot 5 juli 2006 ter inzage. Een ieder kan zijn zienswijze op het concept Waterplan IJsselstein, bij voorkeur schriftelijk, tot bovengenoemde datum kenbaar maken bij b en w.

Waterplan en achtergronddocument downloaden
U kunt het concept Waterplan en het bijbehorende achtergronddocument (in delen) downloaden:
concept Waterplan
achtergronddocument: begin-hoofdstuk 2.7
achtergronddocument: hoofdstuk 2.7-eind

Watertentoonstelling in stadhuis
Even snel een Waterplan lezen is niet eenvoudig. Daarom is het concept Waterplan vertaald in een watertentoonstelling. Deze laat op eenvoudige en inzichtelijke wijze de in het concept Waterplan beschreven visie zien op een gezonde waterhuishouding en hoe gemeente en inwoners daar sámen voor gaan zorgen. De tentoonstelling is tot 5 juli tijdens openingsuren van het stadhuis te bekijken.