Politieberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 19-05-2006

Winkeldievegge gepakt

ZEIST Een 53-jarige vrouw uit Zeist is donderdagmiddag bij een winkel aan de Hoog Kanje aangehouden wegens diefstal. De vrouw had een aantal flesjes bier, twee plantjes, een prei en een panty ter waarde van in totaal 10 euro niet afgerekend. De politie nam de vrouw over van het winkelpersoneel. Na verhoor werd zij heengezonden met een bekeuring.

Verkeerscontrole

ZEIST Op de Arnhemse Bovenweg en de Krommerijnlaan heeft de politie donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur gecontroleerd op snelheidsovertredingen en gordelgebruik. In totaal werden achttien snelheidsovertreders beboet en zeven automobilisten die geen gordel droegen. De hoogste snelheid die werd gemeten was 94 kilometer per uur op de Arnhemse Bovenweg. Op de Krommerijnlaan reed de snelste 73 kilometer per uur. Op beide wegen mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden.

Snelheidscontrole

DEN DOLDER Het Bureau Verkeer Onder Controle heeft donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwe Dolderseweg. Tussen 13.30 en 16.00 uur passeerden 1844 voertuigen de radar. Daarvan waren er 45 in overtreding. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 119 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.

Pepperspray en munitie gevonden

GROENEKAN Bij een bedrijf aan de Nieuwe Weteringseweg is donderdagmiddag in een container een tas aangetroffen waarin onder andere munitie en een busje pepperspray zat. Omstreeks 17.00 uur wilde een vrouw uit Maartensdijk een vuilniszak in de container deponeren. Daarbij deed zij de vondst, waarna ze de politie inlichtte. Die heeft de spullen in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de goederen. Getuigen die iets kunnen melden wat de politie ken helpen bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900 8844.

Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

DE BILT Een 70-jarige inwoonster van De Bilt is in de nacht van donderdag op vrijdag het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Omstreeks 03.00 uur belden een nog onbekende man en vrouw aan bij haar woning aan de Dr. Schaepmanweg. Ze deden zich voor als rechercheurs van de politie. Ze vroegen de vrouw of ze even mochten zoeken in de tuin en het huis naar ontsnapte verdachten. De bewoonster vroeg om legitimatie, die zij toonden, waarna ze de vrouw naar binnen liet. De man bleef buiten wachten en riep op een gegeven moment dat hij de verdachte buiten zag lopen. De vrouw ging daarop weer naar buiten. Kort daarop merkte de bewoonster dat ze haar handtas miste.

Het signalement van de verdachten luidt:

* een Nederlandse man van circa 1.70 meter lang, enigszins gezet postuur, kort donkerblond haar. Hij had een verzorgd uiterlijk en droeg een zwarte pantalon en colbert

* een Nederlandse vrouw van circa 1.70 meter lang, zeer stevig postuur en schouderlang blond haar met veel krullen. Ze was zeer netjes gekleed en droeg een nette donkere pantalon en een jack tot op de heupen.

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of iets soortgelijk is overkomen. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900-88 44.