Politieberichten Heuvelrug, 11.05 uur

Utrecht, 19-05-2006

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Grote Beer en de Kerkewijk. De controle vond plaats tussen 13.45 en 14.35 uur. Daarbij deelden de agenten drie bekeuringen uit. De hoogste snelheid die werd gemeten op de Grote Beer bedroeg 69 kilometer per uur. Op de Kerkewijk reed de snelste bestuurder 63 kilometer per uur. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Op de Nieuweweg werd gecontroleerd tussen 15.05 en 16.35 uur. Van de 762 die de radar passeerden, waren er 57 in overtreding. De hoogste snelheid werd gehaald door een bestuurder die 75 kilometer per uur reed, waar maximaal 50 mag worden gereden.

Rijden onder invloed

MAARN Een 67-jarige Maarnaar is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. De politie liet hem omstreeks 02.00 uur tijdens een routinecontrole blazen op het Poortse bos. De ademanalyse op het bureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 300 ug/l. De Maarnaar kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

VEENENDAAL Een 29-jarige automobilist uit Veenendaal is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor rijden onder invloed. De man verraadde zich door zijn rijgedrag. Omstreeks 03.45 uur reed hij op de Bergweg. Bij het zien van de politie ging hij er eerst met de auto vandoor, en uiteindelijk te voet. Nadat de agenten hem hadden aangehouden, bekende hij meteen te veel te hebben gedronken. De ademtest op het bureau wees uit dat het om een alcoholgehalte ging van 515 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.