Politieberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 19-05-2006

Boot terug

DE HOEF Een 37-jarige man uit Mijdrecht is donderdag aangehouden voor heling van een boot.

Omstreeks 22.20 uur kreeg de politie telefoon van een 51-jarige man uit Uithoorn. De man had zijn boot herkend, die eerder gestolen was. Hij had hier ook aangifte van gedaan en kon aantonen dat het zijn boot was die aan de De Hoef Oostzijde lag. De nieuwe eigenaar van de boot had geen goede verklaring over hoe hij aan het vaartuig kwam en is aangehouden voor heling.

Aangehouden na snelkraak

BREUKELEN In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 mei hebben agenten twee mannen aangehouden na een snelkraak op een kledingwinkel aan de Herenstraat.

De politie kreeg omstreeks 03.15 uur de melding dat er een snelkraak gaande was op de Herenstraat en ging ter plekke. Agenten troffen niemand meer aan, maar kregen de aanvullende melding dat er twee autos waren weggereden. Na onderzoek en een zoektocht, kon in Purmerend een auto tot stoppen worden gebracht. Hierin zaten twee inzittenden, een 29-jarige man uit Huizen en 35-jarige man uit Amsterdam, met doorweekte kleding en inbrekerswerktuig in hun auto. Zij zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verkoper messensets aangehouden

NIEUWER TER AA Voor het verkopen van messensets zonder vergunning is donderdag een 62-jarige man uit Rotterdam aangehouden.

De politie kreeg donderdag omstreeks 13.30 uur de melding dat een man met een koffer met messensets probeerde te verkopen aan bewoners van de Doude van Troostwijkstraat. In de auto van de man trof de politie nog acht koffers aan en acht niet geldige vergunningen voor het verkopen. Eén koper zal zijn geld terugkrijgen.

Fietsster en motorrijder botsen

HARMELEN Op de Reijerscopse overgang is een 19-jarige fietsster uit Maarssen gewond geraakt bij een aanrijding met een 39-jarige motorrijder uit IJsselstein.

Omstreeks 15.20 uur reed de motorrijder over Reijerscopse overgang richting Montfoort. De fietsster reed in dezelfde richting over het fietspad en stak volgens de motorrijder plotseling de weg over, waardoor hij niet meer op tijd kon remmen. De vrouw belandde op haar rug op het wegdek en is per ambulance met hoofdletsel naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Verkeerscontroles

MONTFOORT Op de Slotlaan hield de politie donderdag tussen 16.15 en 17.00 uur een controle op sluipverkeer. Dit na klachten van omwonenden. Tien bestuurders kregen een bekeuring. Agenten hebben de afgelopen weken meerdere controles gehouden en merken dat naarmate de controles afnemen, het sluipverkeer weer toeneemt. De kans op een bekeuring maakt dus kennelijk meer indruk dan de aanwezige bebording.

MAARSSEN Donderdag heeft de politie Maarssen tussen 14.00 en 21.00 uur een scootercontrole gehouden. De controles vonden plaats op de Maarssenbroekerdijk en het Harmonieplein en leverden 10 overtreders op. In totaal werden 27 brommers gecontroleerd en werden de bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de helm (2), overschrijden van de constructiesnelheid (3), technische gebreken (4) en het niet tonen van de papieren (1).

Getuigen autokraak gezocht

MAARSSEN Een getuige schakelde donderdagmiddag de politie in nadat zij had gezien dat een jongen een autokraak pleegde in een bestelbusje dat geparkeerd stond aan de Pauwenkamp. Dit was omstreeks 17.05 uur. De politie zocht de omgeving af naar de jongen, maar hij werd niet meer achterhaald.

Zijn signalement luidt:

Blanke jongen van ongeveer 16 jaar oud, ongeveer 1.75 1.80 meter lang, droeg een wit poloshirt, zwarte bodywarmer, dunne joggingbroek en een petje met het Nike-logo. De jongen fietste weg in de richting van de daar gelegen school.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.