Politie Zuid-Holland-Zuid

19/5 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 19-05-2006 o Persberichten district II

VERDUISTERING
SLIEDRECHT- Op donderdag 18 mei 2006 is een 28-jarige werknemer van een bedrijf aan de Prisma aangehouden. De man wordt er van verdacht postpakketten die hij moest bezorgen, te hebben verduisterd. Gedurende een aantal weken verdwenen er bij het bedrijf postpakketten met een waarde van enkele duizenden euros. Het bedrijf stelde een onderzoek in, waaruit bleek dat de 28-jarige Rotterdammer aangemerkt kon worden als verdachte. Hierop werd de politie ingeschakeld die de man aanhield. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De politie stelt een onderzoek in naar de verduisteringen en de betrokkenheid van de man bij de zaak.

BROMFIETSCONTROLE
GORINCHEM Donderdag 18 mei heeft de politie een bromfietscontrole gehouden in het kader van de actie FF Nadenkuh. De controles vonden plaats in Gorinchem en Sliedrecht. Er werden in totaal 78 scooterrijders gecontroleerd. In Gorinchem kregen 25 van de 40 gecontroleerde bestuurders een bekeuring, in Sliedrecht kregen 7 van de 38 gecontroleerde bestuurders een bekeuring. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid (opgevoerde scooters) en voor het rijden zonder bromfietscertificaat. Ook werd een minibike van de weg gehaald. De campagne FF Nadenkuh is bedoeld om de bromfietsende jeugd aan het denken te zetten. Alle bromfiets- en scooterbestuurders die de komende periode gecontroleerd worden door de politie krijgen een kaart mee, waarop precies beschreven staat, hoeveel zij moeten betalen voor welke overtreding. Uiteraard staat bij een politiecontrole de veiligheid van de bestuurder en de overige weggebruikers voorop, maar gebleken is dat jongeren zich vooral aangesproken voelen en daadwerkelijk hun gedrag veranderen als het hen geld kost. De campagne wordt ondersteund met posters en compacte flyers die onder anderen opgehangen zijn bij scholen, bibliotheken, gemeentehuizen, benzinepompstations en andere gebouwen waar de doelgroep regelmatig komt. In het verleden is gebleken dat dit soort controles, gecombineerd met voorlichtingsmateriaal, voor een toenemende bewustwording zorgt op het gebied van veiligheid.

ALCOHOLCONTROLE
GORINCHEM Tijdens een alcoholcontrole nabij de afrit van de snelweg A15 in Gorinchem-Oost zijn donderdagavond 348 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Van alle gecontroleerden bleken er drie te diep in het glaasje gekeken te hebben. Zij werden aangehouden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. Op het politiebureau blies één bestuurder, een 44-jarige man uit Gorinchem, dermate ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

VECHTPARTIJ
GORINCHEM Donderdagavond 18 mei omstreeks 22.15 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij in een eetgelegenheid aan de Franklinweg. Ter plaatse bleek een 33-jarige Gorinchemer mishandeld te zijn door een vijftal mannen. De man had, samen met een 22-jarige Gorinchemer, de mannen aangesproken op hun gedrag. Dit resulteerde in een kopstoot tussen de 22-jarige en één van de vijf waarna een vechtpartij ontstond. Tijdens de vechtpartij werd de 33-jarige met een stoel op zijn hoofd geslagen. Hierbij liep hij een forse hoofdwond op. De vijf mannen, drie 20-jarigen uit Gorinchem en twee 18-jarigen uit respectievelijk Houten en Cuijk, werden direct aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen. Hij deed aangifte van openlijke geweldpleging. De mannen zijn ingesloten en worden verhoord.