Politie Zuid-Holland-Zuid

19/5 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 19-05-2006 o Persberichten district I

POGING DOODSLAG
DORDRECHT Vrijdag 19 mei is een 46-jarige man aangehouden nadat hij had geprobeerd een eveneens 46-jarige plaatsgenoot te steken. Het slachtoffer was in een woning aan het Frida Katz-erf toen hij plotseling een harde klap hoorde. Toen hij de voordeur opendeed om poolshoogte te nemen, kwam een man naar hem toelopen. Deze man maakte een stekende beweging richting het slachtoffer, die kon voorkomen dat hij echt geraakt werd doordat hij achteruit sprong. Direct deed hij de voordeur dicht. De verdachte ging er daarna vandoor in een auto. Korte tijd later kon de verdachte in een woning aan de Orionstraat aangehouden worden. Het 46-jarige raakte licht gewond aan zijn buik, hij heeft aangifte gedaan van poging doodslag. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

MISHANDELING
DORDRECHT Donderdagmiddag 18 mei is een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij een 30-jarige plaatsgenoot in het gezicht had geslagen. De twee mannen kwamen op het Stationsplein in botsing met elkaar op een zebrapad. De 30-jarige verontschuldigde zich bij de 33-jarige maar die nam daar kennelijk geen genoegen mee en sloeg de 30-jarige met een vuist in diens gezicht. Dit alles werd gezien door surveillerende agenten in burger. Zij hielden de verdachte, die er direct na de klap vandoor was gegaan, aan op de Stationsweg. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De verdachte werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau waar hij werd verhoord. Na verhoor is de verdachte met medeneming van een dagvaarding heengezonden.

VAN ALLES FOUT
DORDRECHT Donderdagavond 18 mei is een 18-jarige man uit Papendrecht aangehouden nadat hij geweigerd had mee te werken aan een politiecontrole. De man reed met zijn scooter door een voetgangersgebied in de Voorstraat en had bovendien geen helm op. Genoeg reden voor een motoragent om de man staande te houden. De scooterrijder wilde hier niet aan meewerken en wilde er vandoor gaan. In een poging weg te komen, reed de verdachte tegen de motor van de agent aan. Hierdoor kwamen beiden ten val. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte hevig verzet en sneuvelde het vizier van de agent. De verdachte werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau.Zijn scooter werd in beslag genomen. Op het politiebureau bleek er van alles mis te zijn met de scooter: hij was opgevoerd en bovendien niet verzekerd. De verdachte is ingesloten.

VOETEN OP DE BANK
DORDRECHT Donderdagavond 18 mei is een 20-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij een conductrice bedreigd had. De vrouw wilde de man een proces-verbaal geven omdat hij weigerde zijn voeten van een stoelbank te halen. De verdachte was het daar niet mee eens en bedreigde de conductrice. Die waarschuwde de politie die de man op station Dordrecht aanhield. De verdachte is in verzekering gesteld. De zaak is overgedragen aan de spoorwegpolitie.