Nmi

4)s werelds grootste installatie voor kalibratie van flowmeters

KROHNE Altometer werkt aan de realisatie van een innovatieve installatie voor het kalibreren en ijken van flowmeters voor olieproducten. NMi (Nederlands Meetinstituut) werd als partner aangetrokken voor de exploitatie van de installatie. Op 19 mei 2006 tekenden KROHNE en NMi het contract tijdens de Achema beurs in Frankfurt (D).

Door de steeds duurder wordende olie wordt nauwkeurig meten steeds belangrijker. Zeer geringe verschillen in nauwkeurige metingen betekenen in de praktijk besparingen van miljoenen dollars.
Tot nu toe maakt KROHNE voor de kalibratie van zijn flowmeters gebruik van twee installaties in het buitenland. Hierbij ondervond KROHNE in toenemende mate problemen met de beschikbaarheid en de kwaliteit van deze installaties. Bovendien is de situatie van productie in Nederland en kalibratie in het buitenland complex en inefficiënt. Daarom besloot KROHNE Altometer zelf te investeren in een installatie voor de kalibratie van flowmeters in Rotterdam (Pernis).

De nieuwe installatie wordt gebouwd temidden van bedrijven als Nerefco en Shell, en zal naar verwachting begin 2007 operationeel zijn. De nieuwe installatie moet een 'showcase' worden voor nieuwe flowtechnologie en toegankelijk zijn voor de hele markt. KROHNE vond in NMi een geschikte partner. NMi gaat de installatie zelfstandig en onafhankelijk als huurder opereren en exploiteren, voor de kalibratie van flowmeters, R&D doeleinden en voor training (HBO en MBO) voor alle geïnteresseerde partijen. Hierbij zijn objectiviteit, herleidbaarheid en onafhankelijkheid volledig gewaarborgd.

Neem voor meer informatie contact op met Pauline Huijzer, Marketing & Communicatie Telefoon 078 633 2361 e-Mail phuijzer@nmi.nl