Politieberichten Stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 19-05-2006

Aanranding

UTRECHT Op woensdagavond 17 mei werd op de Paranadreef ter hoogte van het politiebureau een meisje lastiggevallen door een man

Het meisje fietste omstreeks 19.00 uur op haar fiets toen een onbekende man naast haar kwam fietsen. De man liet vervolgens zijn geslachtsdeel zien, waarop het meisje hard begon te gillen. Toen ze haar mobiele telefoon wilde pakken, sloeg de man deze uit haar handen. Terwijl ze de telefoon wilde oppakken, werd ze bij de billen aangeraakt, waarna hij wegfietste. Even daarvoor zou er voor het meisje een blonde jongen door dezelfde man zijn lastiggevallen. Ook aan hem toonde hij zijn geslachtsdeel. Tevens pakte hij de MP3-speler van de jongen af en gooide deze op de grond en ook hij werd bij de billen aangeraakt.

Het signalement van de man luidt: een man van vermoedelijk allochtone afkomst, ongeveer 18 jaar oud, normaal postuur, gekleed in een glanzend zwart Adidasvest en broek, heel kort geschoren zwart/bruin haar. Hij reed op een groen met lichtgroene Giant fiets, waarvan de bagagedrager los hing boven het achterwiel.

Eventuele getuigen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord, via 0900-8844.

Auto vernielt

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de Vinkertlaan een auto vernield en vier verdachten werden aangehouden.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie de melding dat vier jongens een ruit van een auto hadden vernield. Ter plaatse troffen agenten bij de bushalte op de Laan van Chartroise de vier verdachten aan. De Utrechtse jongens (in de leeftijd van 10 12 jaar) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Op de Vinkertlaan stond inderdaad een auto, waarvan alle ruiten eruit waren behalve de voorruit. De politie onderzoekt de zaak.

Heling

UTRECHT Donderdagavond werden twee mannen aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

Omstreeks 23.30 uur was er op de beelden van cameratoezicht te zien dat er een man over het Vredenburg liep en willekeurige mensen aansprak en vervolgens een fiets verkocht. De koper reed met de fiets in de richting van het Westplein. Agenten hielden ter plaatse de koper, een 24-jarige man uit Utrecht, aan. De verkoper, een 50-jarige man uit Utrecht, werd in de Noordertunnel aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De koper kreeg een proces-verbaal voor het kopen van een fiets op de openbare weg, aangezien de fiets niet als gestolen geregistreerd stond. De verkoper werd ingesloten op het politiebureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Op de Twijnstraat in Utrecht werd donderdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen.

Om 08.15 uur werden collegas verzocht om naar de Nicolaasstraat te gaan waar een brandje was geweest in de meterkast. Ter plaatse troffen agenten een gesmolten aardlekschakelaar aan, waardoor er kortsluiting was ontstaan. Waarschijnlijk was er sprake van het illegaal aftappen van stroom. Uit onderzoek bleek dat er in januari in het pand een hennepkwekerij was aangetroffen. Ter plaatse troffen agenten in de kelder opnieuw een hennepkwekerij aan. Er stonden zon 80 henneplanten en 50 stekjes. De bewoner, een 36-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.