Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 mei 2006

Medewerker Politie Twente buiten functie gesteld

Twente

Naar een 32-jarige agent van de Politie Twente is een intern onderzoek gestart. Aanleiding voor het onderzoek zijn signalen van ongewenste omgangsvormen. In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat wordt uitgevoerd door Bureau Interne Veiligheid is de medewerker op 18 mei 2006 buiten functie gesteld.

Noot aan de redactie: nadere inlichtingen worden niet verstrekt.

Politie neemt rijbewijzen van dronken automobilisten in

Daarle en Vriezenveen

Bij een alcoholcontrole op vrijdag 19 mei heeft de politie een 30 jarige man uit Vriezenveen en een 48 jarige vrouw uit Tubbergen aangehouden. De man werd rond middernacht op Laan 40-45 in Vriezenveen aangehouden. Hij had te veel gedronken en kon mee naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 1,48 promille. De vrouw werd om 00.25 uur aangehouden op de Wierdenseweg in Daarle. Ook zij werkte op het politiebureau mee aan een ademanalysetest. De uitslag van de test was 1,86 promille. De politie heeft de rijbewijzen van beide automobilisten ingenomen. (06-062926 en 06-062919)

Meisje raakt bij aanrijding gewond

Almelo

Op donderdag 18 mei om 12.00 uur kreeg de politie het verzoek te assisteren bij een aanrijding op de Vriezenveenseweg in Almelo. Politieagenten troffen op het fietspad een gewond meisje aan. Het 17 jarige slachtoffer uit Westerhaar-Vriezenveensewijk was aangereden door een 41 jarige automobiliste uit Geesteren. De vrouw had het meisje dat op een scooter reed niet gezien toen zij rechtsaf de Groene Bruglaan in sloeg. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (06-062584)

Politie houdt veelpleger aan

Enschede

De politie heeft op donderdag 18 mei om 15.55 uur een 41 jarige man uit Enschede aangehouden. De man had een flesje parfum gestolen uit een winkel aan de Raadhuisstraat. Beveiligingspersoneel van de winkel hield de man aan en droeg hem over aan de inmiddels gearriveerde politieagenten. Zij namen de verdachte voor verhoor mee naar het politiebureau. De man bleek een bekende veelpleger te zijn en werd daarom in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (06-062719)

Kopstaartaanrijding

Ambt Delden

Op donderdag 18 mei vond om 07.22 uur een aanrijding plaats op de Bentelosestraat ter hoogte van de kruising met de Platenkampsweg in Ambt Delden. Een 25 jarige Almelose reed met haar auto over de Bentelosestraat. De 25 jarige zag te laat dat een voor haar rijdende bedrijfsauto, bestuurd door een 42 jarige man uit Marienheem, afremde. De 25 jarige Almelose raakte bij de aanrijding gewond. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (06-062458)

Aanhouding bij poging woninginbraak

Oldenzaal

De politie kreeg op donderdag 18 mei om 18.43 uur een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Koppelboerweg in Oldenzaal. Dit betreft een leegstaande woning. De politie trof bij de woning een man op een ladder aan. Deze man, een 26 jarige Hengeloër, was bezig houten noodpanelen te verwijderen. De politie hield de 26 jarige aan wegens poging tot inbraak. De 26 jarige verklaarde dat hij de woning bewoonbaar wilde maken voor een kennis en dus wilde kraken. Bij de woning waren meerdere personen geweest, die er bij de komst van de politie tussenuit waren gegaan. Deze personen meldden zich later bij het politiebureau en zullen een verklaring afleggen. De politie heeft de 26 jarige in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-062831)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Hengelo

Bij een aanrijding op donderdag 18 mei om 17.10 uur op de Wegtersweg in Hengelo raakte een 19 jarige Hengelose gewond. Een 37 jarige automobiliste uit Borne reed vanuit een uitrit genoemde weg op en verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van links naderende bromfietser, een 26 jarige man uit Borne. Bij de aanrijding die volgde raakte de passagier van de bromfietser, een 19 jarige Hengelose, gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-062787)

Aanhouding na fietsendiefstal

Enschede

Tijdens de surveillance zagen politiemensen opvrijdag 19 meo om 04.50 uur een 38 jarige Enschedeër op de Noorderhagen in Enschede lopen. Kort daarna zien zij de 38 jarige fietsen op de Stadsgraven, met op zijn schouder nog een tweede fiets. De politie volgde de 38 jarige en hield hem op de Oldenzaalsestraat aan. De tweede fiets was afgesloten en mogelijk afkomstig van diefstal. De politie heeft beide fietsen in beslag genomen om de herkomst te achterhalen. De verdachte verzette zich na zijn aanhouding en begon de agenten te bedreigen en te beledigen. De verdachte betreft een veelpleger. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. De politie zet het onderzoek voort. (06-062963)

Aanhouding wegens bedreiging

Borne

De politie kreeg op vrijdag 19 mei om 00.09 uur een melding dat een man vrouwen lastig zou vallen bij een instelling aan de Bornerbroeksestraat in Borne. De politie trof daar een 57 jarige bewoner, die onder invloed van alcohol verkeerde. Twee vrouwelijke beveiligingsmedewerksters wensten tegen de 57 jarige aangifte te doen. De 57 jarige had hen bedreigd en aangerand. Ook zou de 57 jarige andere bewoners hebben lastig gevallen en met de dood hebben bedreigd. De politie hield de 57 jarige aan. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (06-062923)

Jan Camphuis, Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --