Politieberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 19-05-2006

Winkeldief aangehouden

BAARN Een 35-jarige Huizenaar is donderdag omstreeks 17.15 uur aangehouden bij een winkel aan de Laanstraat. Hij had er levensmiddelen gestolen. Personeel van de winkel droeg de man over aan de politie. De verdachte bekende meteen schuld. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dealer aangehouden

SOEST Een 20-jarige Soester is donderdag aangehouden op verdenking van verkoop van drugs. De politie kreeg omstreeks 19.10 uur een anonieme melding dat er werd gedeald bij de skatebaan aan de Willaertstraat. Toen de politie arriveerde spraken zij een man aan die wat apart stond van een groepje. Bij fouillering bleek dat hij drie zakjes wiet en een zakje XTC-pillen op zak had. Daarop werd hij aangehouden. Nog vier andere jongeren werden gefouilleerd, maar zij bleken niets strafbaars bij zich te hebben. De aangehouden Soester ontkende te handelen in drugs. De drugs die hij bij zich had, zouden voor eigen gebruik zijn. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

EEMNES Een 42-jarige Blaricummer is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. De man werd omstreeks 00.35 uur bij een verkeerscontrole op de Rijksweg gevraagd om te blazen. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 550 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Venten

BAARN Op de Lepelaarstraat werden donderdagavond twee verdachten aan gehouden op verdenking van het venten zonder vergunning.

Om 19.30 uur kwam de melding dat er een tweetal personen op de Lepelaarstraat aan het venten waren. Daarbij werden setjes met kaarten aangeboden, namens een stichting. De bewoners kregen echter het idee dat de aanbieders voor zichzelf bezig waren en belden de politie. Op de Kettingweg troffen de agenten het tweetal aan. De verdachten, een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen beiden woonachtig in Almere, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.