Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Lunterenaar breekt been bij aanrijding

Publicatiedatum: 19-5-2006 12:19:38

Wekerom - Een achttienjarige jongen uit Lunteren heeft donderdagavond in Wekerom een vermoedelijke beenbreuk opgelopen bij een aanrijding in Wekerom. Het slachtoffer werd omstreeks kwart voor elf rijdend op zijn brommer op De Ring, nabij de kruising van De Riemt door een auto aangereden. De bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Wekerom. Op basis van verklaringen van beide betrokkenen vermoedt de politie dat beiden elkaar kort voor de aanrijding niet hadden opgemerkt. De Wekeromse was met haar auto achteruitgereden terwijl op dat moment de Lunterenaar op zijn brommer de hoek om kwam rijden. Een heg zou het uitzicht voor beiden belemmerd hebben. De gewonde Lunterenaar is overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Paard en wagen aangereden, betrokkenen ongedeerd
Publicatiedatum: 19-5-2006 12:19:11

Lunteren - Op de Hessenweg in Lunteren heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto een paard en wagen. Niemand raakte daarbij gewond. Een achttienjarige vrouw uit Hilversum reed omstreeks één uur met een koets, waarvoor twee paarden gespannen waren vanuit een bosperceel nabij de Engweg de Hessenweg op. Op dat moment naderde er over de Hessenweg een 34-jarige automobilist die een aanrijding niet meer kon voorkomen. Bij het ongeval waren beide paarden ten val gekomen maar met de schrik vrijgekomen, evenals de achttienjarige vrouwelijke menner en passagier.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaar verdacht van omrijden tuinhek

Publicatiedatum: 19-5-2006 12:18:37

Ede - De Edese politie heeft donderdagavond een 37-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou bij een bekende, een 40-jarige plaatsgenoot, een schutting omver hebben gereden. Aan de vernieling zou een zakelijk conflict ten grondslag liggen, aldus de gedupeerde Edenaar. De 40-jarige hoorde rond half tien vanuit zijn woning een doffe klap en zag vervolgens de 37-jarige met een bestelauto achterwaarts zijn tuin uitrijden. De 40-jarige waarschuwde vervolgens de politie en deed aangifte. De 37-jarige, die mede aan de hand van een getuige getraceerd kon worden, werd even later thuis aangehouden. De man is later na verhoor vrijgelaten en had verklaard de vernieling niet met opzet te hebben gepleegd. Volgens zijn lezing was er sprake van een ongeluk. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding of boete na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 19-5-2006 12:17:38

Ede - Een 23-jarige vrouw uit Ede heeft donderdag van justitie een dagvaarding gekregen in verband met winkeldiefstal. Door het betalen van een boete kan de vrouw de gang naar de rechter voorkomen. De vrouw werd donderdagmiddag door de politie aangehouden. Volgens personeel van een winkel aan de Lindenhorst in haar woonplaats zou de Edese twee pakken kaas en gehakt tijdens het winkelen onder haar kleding hebben verstopt. Bij de kassa werden de spullen niet afgerekend waarna de vrouw werd opgehouden en aan de politie overgedragen. De Edese moest de buit teruggeven en bekende de diefstal. Na verhoor is de vrouw vrijgelaten. Ze kreeg van justitie een boete opgelegd van 140 euro. Als de boete niet betaald wordt zal ze voor de rechter moeten verschijnen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveldse politie controleert verkeer

Publicatiedatum: 19-5-2006 12:17:08

Barneveld - De Barneveldse politie heeft donderdag verkeerscontroles gehouden op de Burgemeester Kuntzelaan, Dr. Willem Dreeslaan en de Hunnenweg in Voorthuizen. Daarbij werden veertien bekeuringen uitgedeeld. De meesten waren voor het rijden zonder gordel (11 keer). De overige drie waren voor andere verkeersovertredingen. Tegen een 47-jarige automobilist uit het Belgische Gent werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van 0,58 (vanaf 0,51 is strafbaar). Omdat de man niet in Nederland woont, moest hij direct een boete betalen. Justitie legde hem een boete op van 220 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ruim 80 bekeuringen bij aangekondigde verkeerscontroles
Publicatiedatum: 19-5-2006 12:16:35

Nijkerk/Hoevelaken - Het regionale verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden heeft donderdag bij verkeerscontroles in Nijkerk en Hoevelaken in totaal 82 bekeuringen uitgedeeld. De controles waren vooraf aangekondigd en spitsten zich toe op het gebruik van autogordels en valhelmen en snelheidsovertredingen. Maar ook andere verkeersovertredingen kwamen aan bod.

Tussen kwart over drie en kwart over zes werd gecontroleerd op de Paasbosweg in Nijkerk. Van de 425 passanten bleken er 51 te hard gereden te hebben. Hoogst gemeten snelheid was 87 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Nog eens vier automobilisten kregen een bon omdat ze geen gordel droegen. Bij 17 bromfietsers die aan controle werden onderworpen werden geen overtredingen geconstateerd. In Hoevelaken werd gecontroleerd tussen kwart over zeven en half tien op de Oosterdorpsstraat, nabij de rotonde bij de Koninginneweg. Hier bleken 8 van de 175 gecontroleerde bestuurders te hard gereden te hebben. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 70 km/u terwijl ook op deze weg 50 de limiet is. Tegen 15 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder gordel; één bromfietser kreeg een bon omdat hij geen helm droeg. Voor overige verkeersovertredingen werden nog eens 3 bonnen uitgedeeld: voor het niet handsfree bellen, niet tonen van het rijbewijs en geen kentekenplaat op de aanhangwagen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606