Zeehondencreche Pieterburen

Persbericht

De Stichting Zeehondencrèche Pieterburen en de Stichting Philadelphia Zorg bundelen krachten voor mensen met een beperking Werkproject voor cliënten van Philadelphia in Pieterburen

In juli hopen de Stichting Philadelphia Zorg en de Stichting Zeehondencrèche Pieterburen hun samenwerkingsproject officieel te openen: een lunchroom voor bezoekers van de Zeehondencrèche waar ongeveer vijf cliënten van Philadelphia Zorg Groningen de bediening verzorgen. Vanaf eind juni start dit niet alledaagse project dat mensen met een beperking een werk- en leerplek in de horeca biedt. Cliënten bedienen de ruim 150.000 mensen die jaarlijks de Zeehondencrèche bezoeken en worden in hun werk begeleid en getraind door medewerkers van Philadelphia Zorg Groningen. In de lunchroom kunnen bezoekers een kop koffie, thee of een glas fris komen drinken en een versnapering nuttigen, zoals een taartje, belegd broodje of ijsje. In de zomerperiode fungeert een feestelijke strandtent als lunchroom. Na de zomer krijgt de lunchroom een eigen plaats in de bezoekershal van de Zeehondencrèche. Mensen met een beperking die interesse hebben in een werkplek in de lunchroom van de Zeehondencrèche, kunnen contact opnemen met mevrouw Ina Mulder het regiokantoor van Philadelphia Zorg Groningen, tel. 06-23929255.

Achtergrond
De Stichting Philadelphia Zorg en de Stichting Zeehondencrèche Pieterburen houden zich, elk vanuit hun eigen achtergrond, bezig met ondersteuning en educatie. Dit bijzondere project sluit hierbij goed aan: de organisaties bundelen hun krachten voor mensen die niet overal aan het werk kunnen. In de interessante, leuke en leerzame omgeving van de Zeehondencrèche kunnen projectdeelnemers met individuele aandacht en ondersteuning van Philadelphia Zorg Groningen werken en leren en hun talenten ontwikkelen.

Zeehondencrèche Pieterburen
Al sinds 1971 vangt Lenie 't Hart zieke en verzwakte zeehonden op in de Zeehondencrèche Pieterburen met als doel hen weer uit te zetten in hun natuurlijke leefomgeving. De crèche heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een echt zeehondenziekenhuis. Naast de medische behandeling van zeehonden geeft de Zeehondencrèche voorlichting aan bezoekers over de problemen van de zeehond en zijn milieu. De unieke kennis en expertise van de crèche wordt ieder jaar gedeeld met tientallen studenten en vrijwilligers van over de hele wereld, ongeacht hun huidskleur, sociale achtergrond of religie. In het bezoekerscentrum kunnen bezoekers meekijken met de verzorging en behandeling van de zeehonden. Ook is er een vaste expositie en kunnen bezoekers een film zien. De Zeehondencrèche is het gehele jaar toegankelijk voor publiek tegen een entreeprijs van EUR 2 per persoon per dag.

Philadelphia Zorg Groningen
Philadelphia Zorg Groningen is een regio van de Stichting Philadelphia Zorg. Zij is actief in Kloosterburen en Ulrum, waar twee zorgcentra voor ouderen gevestigd zijn. Daarnaast zijn er locaties in Stadskanaal en Marum. Philadelphia Zorg Groningen biedt professionele zorgarrangementen op het gebied van wonen met begeleiding in een kleinschalige woonvoorziening, variërend van enkele uren per week tot intensieve dagelijkse zorg, (intensieve) begeleiding bij zelfstandig wonen, begeleiding in de gezinssituatie/thuiszorg, logeeropvang en dagbesteding. Daarnaast biedt Philadelphia Zorg Groningen ondersteuning bij ouderinitiatieven en geeft zij advies bij het aanvragen van de benodigde zorgfinanciering.

Stichting Philadelphia Zorg
De Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben, ongeacht oorzaak, beperking of leeftijd, zodat zij zo zelfstandig mogelijk vorm en invulling kunnen geven aan hun leven. Uitgangspunt bij Philadelphia is naast mensen staan. Dus: zoveel mogelijk in de directe omgeving van de cliënt en afgestemd op de individuele ondersteuningsvraag. Het Philadelphia-netwerk bestaat uit meer dan 650 kleinschalige locaties. Bij Philadelphia werken ongeveer 7.300 medewerkers (4.200 fte's) voor ruim 7.700 cliënten.