1e persbericht van vrijdag 19 mei 2006

Eindhoven, 19-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandeling

Op de Willemstraat heeft de politie vrijdag om 5.40 uur een 22-jarige man uit Breda aangehouden. De man was met enkele andere mannen gaan stappen. Daarna was hij met hen naar de studentenwoning van één van hen gegaan. Daar werd hij erg lastig. De bewoner wilde hem uit de woning zetten maar de verdachte reageerde daar erg agressief op. Hij sloeg één van de mannen tegen het oog. De gewaarschuwde politiemensen hielden hem aan. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Rijstenweg is tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 8.00 uur een grijze Opel Astra met het kenteken 24-SP-RS gestolen.

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op twee plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

* Tussen 15.25 en 17.15 uur was er een controle op de Geldropseweg. Hier passeerden 490 voertuigen de radarapparatuur en 120 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 81 km/u terwijl 50 is toegestaan.

* Op de Kastanjelaan werd tussen 18.25 en 21.10 uur gecontroleerd. 187 van de 1090 bestuurders reden te hard. Ook hier is de maximumsnelheid 50 km/u. Er is geen hoogste snelheid geregistreerd.

Helmond: Diefstal uit woning

Donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur zijn uit een woning aan de Hezelostraat een videocamera en een fototoestel gestolen. De bewoner was even uit de woning en had de woning niet afgesloten. Mogelijk is de dief door de niet afgesloten achterdeur binnen gekomen.

Best: Harley Davidson gestolen bij inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Ronde is tussen donderdag 22.30 uur en vrijdag 5.00 uur ingebroken. Een wand aan de achterzijde van het pand werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werd een Harley Davidson, type VROD, met het kenteken MP-NH-57.

Gemert: Mercedes Sprinter gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Vliet is tussen donderdag 22.00 uur en vrijdag 8.00 uur een witte Mercedes Sprinter met het kenteken 51-BR-JG gestolen. De bestelbus stond op een afgesloten bedrijfsterrein. Het is onbekend hoe de poort werd geopend en de bus werd weggenomen.

Heeze: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

Donderdag om 23.30 uur is in zijn woning in Heeze een 61-jarige man aangehouden. Hij had zijn 59-jarige vrouw geslagen en haar met de dood bedreigd. De man is in de cel gezet.

Riethoven: Volkswagen Transporter gestolen

Vanaf de Tonterstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een grijze Volkswagen Transporter T4 met het kenteken 61-BJ-GP gestolen.

Someren: Twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Smulderslaan Limburglaan zijn vrijdag om 0.40 uur twee automobilisten gewond geraakt. Een 26-jarige vrouw uit Someren reed met haar auto vanuit de Smulderslaan de kruising op. Zij gaf een 44-jarige automobiliste uit Someren, die op de Limburglaan reed, geen voorrang. Door de botsing kwamen beide autos in de sloot terecht. De vrouwen zijn met onbekend letsel in een ziekenhuis opgenomen.

Son: Politie controleert snelheid

De politie heeft donderdag tussen 15.20 en 17.25 uur op Ekkersrijt 5000 een snelheidscontrole gehouden. Van de 648 passanten reden er 79 te hard. De snelste reed 81 km/u. 50 is de maximumsnelheid.