Bijzondere wending 2000ste wens van Doe een Wens Stichting Ned

St. nationale evenementprijzen

Bijzondere wending 2000ste wens van Doe Een Wens Stichting Nederland

Het is ruim anderhalf jaar geleden dat Eva uit Assen haar verzorgpony Sunny voor het laatst zag. Het dier werd van de ene op de andere dag verkocht en Eva had geen idee waar hij gebleven was. Dankzij Doe Een Wens Stichting Nederland ziet zij haar pony terug, tijdens de officiële 2000ste wens van de Stichting.

Eva s wens
Eva lijdt aan Cystic Fybrosis, een ernstige longziekte en ze ondergaat deze weken test na test om te kijken of ze in aanmerking komt voor een dubbele longtransplantatie. Haar moeder en fysiotherapeut schreven een brief aan de Doe Een Wens Stichting. Het lukte de Stichting om de pony te traceren in Zweden. De pony was niet te koop, maar Eva was van harte welkom om haar pony nog een keer te zien. Eva Hij is mijn schatje, ik ga kijken of hij me nog herkent, heel veel fotos maken en even knuffelen, meer zit er met mijn zieke lijf niet in.

De 2000ste wens
Heel veel wensen van de Stichting hebben een gouden randje, zo ook deze. Na onderzoek ter plekke bleek dat Sunny toch te koop is. Doe Een Wens stelt alles in het werk om Sunny zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Zo wordt de 2000ste wens wel heel bijzonder!

Hoe het begon
Aan de basis van Doe Een Wens ligt de droom van Christopher (toen 7 jaar) die zo graag politieman wilde worden. In zijn eigen uniformpje en op zijn eigen motertje deelde hij de hele dag bekeuringen uit aan alle mensen die hij tegen kwam. Hij vergat die dag dat hij ziek was.

Een onvergetelijke tijd
Doe Een Wens vervult de liefste wens van kinderen tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Alle wensen worden vervuld, mits de kinderen dit lichamelijk en geestelijk aankunnen. Door het vervullen van een wens kunnen kinderen de ziekte voor even vergeten. En dat is waar het om draait bij de Stichting, zij wil het kind samen met zijn familie een onvergetelijke tijd bezorgen. Doe Een Wens heeft in de afgelopen 17 jaar 2000 wensen vervuld. Deze wensen zijn mogelijk gemaakt door de inzet van 225 vrijwilligers én de onmisbare steun van donateurs en sponsors zoals Hoofdsponsor RVS en Reissponsor Oad.


---