Politie Gelderland-Midden

Vrouw gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 19-5-2006 13:52:20

Arnhem - Een 50-jarige vrouw uit Arnhem is donderdagmiddag op de Utrechtsestraat in haar woonplaats gewond geraakt na een val van haar fiets. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw reed omstreeks drie uur op de fiets naast een 11-jarig meisje over de Utrechtsestraat richting Willemsplein. Op dat moment kwam een 12-jarige jongen achterop fietsen die de vrouw en het meisje wilde inhalen. In het voorbijgaan herkende de jongen het meisje als een klasgenote en wilde haar volgens zijn zeggen een `aai over de bol' geven. Dat ging echter mis: het meisje raakte tijdens het fietsen uit balans, raakte de fiets van de 50-jarige vrouw waarna beiden kwamen te vallen. De vrouw liep daarbij een hoofdwond op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ruzie om as gecremeerde hond: man aangehouden

Publicatiedatum: 19-5-2006 13:51:42

Arnhem - Een ruzie tussen Arnhems stel over de as van een gecremeerde hond is donderdagavond dusdanig uit de hand gelopen dat de politie eraan te pas moest komen. Daarbij werd de man, een 53-jarige Arnhemmer, aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes. Het slachtoffer, de 35-jarige ex-vriendin van de man, deed aangifte. Het conflict deed zich voor in de woning van de man in de wijk Klarendal. Na het verbreken van de relatie zou de as van de hond, die beiden hadden gehad worden verdeeld. Een woordenwisseling daarover liep kennelijk uit de hand, waarbij de Arnhemmer een mes zou hebben getrokken en daar zijn ex-vriendin mee bedreigde. Gewaarschuwde agenten hielden de man in zijn woning aan. Daar werd ook een mes in beslag genomen dat bij de bedreiging zou zijn gebruikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 19-5-2006 13:51:16

Arnhem - De politie heeft donderdagavond en de daarop volgende nacht in de Arnhemse wijken Het Broek en Vredenburg na meldingen van huiselijk geweld twee mannen aangehouden. In Het Broek werd rond elf uur een 21-jarige man uit Almere aangehouden. Hij zou bij een ruzie met zijn ex-vriendin, een 27-jarige Arnhemse, hebben geslagen, aan de haren de trap af hebben getrokken en later met de dood hebben bedreigd. Bij de komst van gewaarschuwde agenten bleek de man de woning al verlaten te hebben. In de omgeving werd hij wel aangetroffen en vervolgens aangehouden.
Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in een woning in de wijk Vredenburg. De man zou bij een ruzie met zijn 50-jarige vriendin hebben geslagen. Het slachtoffer waarschuwde haar zon, die op zijn beurt de politie belde. Gewaarschuwde agenten hielden de man in de woning aan. Hij bekende later en is weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer verdacht van diefstal oorbellen

Publicatiedatum: 19-5-2006 13:50:38

Arnhem - Een 20-jarige Arnhemmer is donderdagmiddag door de politie aangehouden wegens diefstal van oorbellen. De man was door beveiligingspersoneel van een warenhuis aan de Ketelstraat in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Volgens de beveiliger zou de Arnhemmer meerdere oorbellen ter waarde van 9 euro hebben meegepakt. Bij ontdekking zou de man de buit in zijn mond hebben gestopt. Eén oorbel werd teruggevonden, de overige bleken spoorloos. Volgens de lezing van de Arnhemmer had hij ook maar één oorbel gepakt en niet afgerekend. De man is na verhoor vrijgelaten en kreeg van justitie een dagvaarding.
Ook heeft de politie donderdagavond een verdachte van winkeldiefstal in verzekering gesteld. Het gaat hierbij om een zogenoemde veelpleger. De man werd bij een winkel aan de Roggestraat betrapt op diefstal van enkele aanstekers. Hij werd aan de politie overgedragen en bleek nog meer goederen bij zich te hebben uit verschillende winkels uit de stad. De man, een 49-jarige Arnhemmer, heeft inmiddels bekend maar zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---