Insectenhorren met pollenwerend gaas.

Comcon.com b.v.

Nieuw: insectenhorren met pollenwerend gaas.

Dit is een origineel persbericht.

Horrenfabrikant Hamstra introduceert insectenhorren met pollenwerend gaas.

De tijd dat mensen angstvallig hun ramen dicht moeten houden als ze last hebben van hun pollenallergie (ook wel Hooikoorts genoemd) is gelukkig voorbij. Horrenfabrikant Hamstra maakt het namelijk mogelijk om insectenhorren op ramen te plaatsen die voorzien zijn van pollenwerend gaas, met een effect van 90% pollenstop.

Het toepassen van pollenwerend gaas in rolhorsystemen is een noviteit voor de horrenbranche. In de professionele markt (doorgaans zijn dit de leveranciers van zonwering of kozijnen) wordt dit nieuwe product onder meer in maatwerk rolhorsystemen geleverd. Via doe-het-zelf winkels en bouwmarkten is het pollenwerende Hamstra product als raamrolhor en als losse gaashor voor dakramen leverbaar. Met het Pollenwerend pictogram op de verpakkingen stelt Hamstra de consument in staat om het juiste product te kiezen.

Over pollen

Pollen zijn kleine microdeeltjes (stuifmeel) afkomstig van bloeiende grassen, bomen of struiken, vrij zwevend in de lucht. Ze zijn vrijwel onzichtbaar, maar kunnen een allergische reactie bij mensen veroorzaken. Zodra het voorjaar van start gaat en de natuur ontwaakt (vaak al vanaf februari) krijgt één op de tien mensen last van pollen in de lucht. Het ingeademde stuifmeel veroorzaakt een sterke reactie van het afweersysteem. Daarbij komt histamine vrij, een stof die de slijmvliezen irriteert en jeuk aan de neus en ogen veroorzaakt. Het gevolg is hevige niesbuien, tranende ogen, een loopneus en een branderig gevoel in de keel. Deze klachten kunnen aanhouden tot vér in oktober.

Pollenwerend gaas

Met pollenwerend gaasdoek, toegepast in Hamstra Rolhorsystemen, worden insecten en pollen effectief buiten de woon- of werkruimte gehouden. Het pollenwerende gaas vermindert aldus de kans op allergische reacties binnenshuis en heeft een pollenstop effect van 90%. Goed nieuws dus, voor mensen die last hebben van hooikoorts, dat Hamstra dit pollenwerende gaas in het leveringsprogramma voor 2006 heeft opgenomen. Want we weten allemaal dat natuurlijke ventilatie de gezondheid ten goede komt. Voortaan kunnen de ramen open blijven. Dat betekent: frisse lucht binnen; insecten en pollen buiten.

Voor informatie over Hamstra producten met pollenwerend gaasdoek of het Hamstra leveringsprogramma 2006, kunt u zich wenden tot Hamstra Sales and Service (036) 5463777. E-mail: sales@hamstra.com

Voor beeldmateriaal kunt u de website www.comcon.com
bezoeken, onder de button Connect of rechtstreeks via de URL: www.comcon.com/docs/Raamrolhor%20Pollenwerend.jpg