Politie Gelderland-Zuid

Politie peilt burgers over tevredenheid bij aangifte

Regionaal, 19-05-2006 o Onlangs bleek uit de politiemonitor dat burgers niet altijd tevreden zijn over de manier waarop zij tijdens de aangifte behandeld zijn. Daar wil de politie graag verandering in brengen. Om dat goed te kunnen doen, is zij een telefonisch onderzoek gestart, waarin mensen die onlangs aangifte hebben gedaan, hun ervaringen kunnen vertellen. De politie wil op basis van die ervaringen haar werkwijze waar nodig aanpassen.

De politie heeft hiervoor 600 mensen geselecteerd uit alle aangevers. Deze mensen hebben een brief gekregen met de vraag mee te werken aan het onderzoek. Afgelopen maandag zijn de onderzoekers begonnen met het bellen van de geselecteerden en zij zullen hiermee nog doorgaan tot eind mei.

Terugkoppeling
In de eerste week van het onderzoek hebben mensen positief gereageerd op dit onderzoek. De politie merkt dat mensen het op prijs stellen hun mening te kunnen geven en is dan ook blij dat zij zo bereid zijn mee te werken. Alle mensen die aan het onderzoek meewerken krijgen de resultaten dan ook teruggekoppeld en horen ook welke veranderingen er ingevoerd gaan worden.

Onderdeel
Dit onderzoek vormt het eerste zichtbare onderdeel van een groter project, waarmee de tevredenheid over de politie verbeterd moet worden. Hiervoor worden de komende tijd meer activiteiten op touw gezet.