AutoRai

Alfa 159 dubbele winnaar bij ING Lease Car of the Year

(5/19/2006)
Bij de toonaangevende ING Lease Car of the Year 2006-verkiezing heeft de Alfa 159 twee overwinningen behaald: de vakjury beoordeelde deze auto als de beste in de categorie Business+, en de lezers van het blad Carp hebben de Alfa 159 gekozen tot Leasebak van het Jaar. Een vakjury, bestaande uit leasespecialisten, autojournalisten en fleetmanagers, beoordeelt een aantal nieuwe autoâs op de markt. Ze letten bij hun beoordeling met name op criteria als exploitatiekosten, representativiteit, dealernetwerk en rijeigenschappen. De kandidaten worden in vier prijsklassen verdeeld: Economy, Business, Business+ en Executive. In de categorie Business+ is de Alfa 159 de overtuigende winnaar, voor opvallende nieuwkomers als de Volkswagen Passat en de Lexus IS.

Prachtige rijdersauto
De jury oordeelt dat het Alfa Romeo met de Alfa 159 wederom is gelukt een mooie en subliem rijdende zakenauto op de markt te brengen. âZowel de vierdeurs als de Sportwagon zijn een fraai staaltje Italiaans designâ, zo zegt de jury. âMaar de Alfa 159 overtuigt niet alleen met zijn mooie ontwerp, ook de rijeigenschappen behoren tot de beste en meest plezierige in zijn klasse.â In de rijtest moest de Volkswagen Passat, die bij het theoretische deel van de verkiezing goed scoorde, zijn meerdere erkennen in de Alfa 159.
De lezers van het carrièremagazine Carp konden dit jaar voor het eerst hun stem uitbrengen in de verkiezing van Leasebak van het Jaar. Zij hebben daarbij meer gelet op emotionele argumenten als representativiteit en image. Kandidaten waren dezelfde autoâs die ook meestreden in de ING Lease Car of the Year-verkiezing, waarvan uiteindelijk slechts één model met de eer kan strijken: de Alfa 159. Alfa Romeo Nederland toont zich zeer verheugd met deze beide prijzen. âZowel de keuze van de vakjury als van de Carp-lezers onderstreept dat Alfa Romeo met de nieuwe Alfa 159 een aansprekend model op de markt heeft gebracht. We zien dat ook aan de toenemende belangstelling van zowel leasemaatschappijen als particuliere consumenten, zeker nu de Sportwagon het gamma heeft verbreedâ, aldus Han Akersloot, Manager Fleetsales & Leasing van Alfa Romeo Nederland.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster