Mei 2006

Organisaties Bed&Breakfast slaan handen ineen
In nieuwe stichting 160 droomlocaties in heel Nederland verenigd Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer is een feit. De stichting is ontstaan door een fusie van De Stichting ter Bevordering van Karakteristiek Bed & Breakfast en de Stichting De Pronkkamer. Bij de nieuwe organisatie zijn circa 160 bijzondere accommodaties aangesloten.
Hein van Beek, voormalig voorzitter van Stichting ter Bevordering van Karakteristiek Bed & Breakfast (SBKBB) en auteur van diverse Bed & Breakfast-gidsen en Rolf van Olmen, voorzitter van De Pronkkamer, namen een jaar geleden het initiatief om de krachten te bundelen.

Vorige week zijn de laatste juridische handelingen verricht ten behoeve van deze fusie. SBKBB stapt in de nieuwe stichting met meer dan 130 aangesloten deelnemers en de Pronkkamer met een kleine 30. De nieuwe stichting zal zich profileren onder de naam: Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer.

Nieuwe website
Sinds 1 mei functioneert de nieuwe website van Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer. De website geeft een overzichtelijk beeld van alle aangesloten huizen.

In één oogopslag worden de basisvragen duidelijk. Vragen als: hoeveel gastenkamers zijn er, rolstoelvriendelijkheid, is het rookvrij, kan betaling met creditcard, wordt er een maaltijd aangeboden en zijn huisdieren toegestaan? Op de site worden de huizen uitgebreid in tekst en beeld toegelicht.

Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer
Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer is een stichting die zich ten doel stelt om karakteristieke Bed & Breakfasts in Nederland te promoten en de belangen van de bij haar aangesloten huizen te behartigen. De stichting houdt zich bovendien bezig met het onderhoud van de collectieve website en adviseert haar leden waar nodig.

Authentiek en sfeervol
Naast basale kwaliteitseisen als praktisch comfort en hygiëne zijn de huizen geselecteerd op authenticiteit en sfeer. Deze eisen worden bij selectie getoetst en daarna regelmatig gecontroleerd door mystery guests. De goede organisatie van het mystery guestsysteem en het feit dat er met een landelijk netwerk wordt gewerkt, maken de stichting uniek.

Heel Nederland
De bijzondere aangesloten huizen zijn verspreid over heel Nederland en zijn gelegen op het platteland, in steden, maar ook in dorpen. Zo kunt in u een rustieke boerderij overnachten, maar ook in een huis met een flinke tuin of in een monument midden in een drukke stad. Vaak hebben de huizen een bijzondere geschiedenis of architectuur.

Droomlocaties
Enthousiaste gastvrouwen en -heren staan klaar om hun gasten in hun huis welkom te heten. Een Pronkkamer Bed & Breakfast is kleinschalig, maar altijd comfortabel en gastvrij. Alle Bed & Breakfasts zijn ware droomlocaties waar de gast meer dan een logé is.

Prominent
Voorzitter Jacques Duivenvoorden: `Met onze gastvrije huizen nemen wij een prominente plaats in de Nederlandse vrijetijdsindustrie in. Bed & Breakfast is een erkend product geworden. Wij menen dan ook door de fusie de krachten uitstekend gebundeld te hebben. Kennis en middelen kunnen zodoende efficiënter ingezet worden".