DE WK's VAN ORANJE 1974, 1978, 1990, 1994, 1998

Strengholt

Deze maand brengt Strengholt MultiMedia i.s.m. de NOS en Het Oranjeplein elke week een nieuwe DVD uit in de serie DE WK's VAN ORANJE

Deze WK-DVD-serie bestaat uit vijf delen en laat alle na-oorlogse WK's van Oranje zien (1974, 1978, 1990, 1994, 1998). Alle wedstrijden van Oranje zijn samengevat met het originele NOS-beeld en commentaar.

Naast de samenvattingen van de wedstrijden die Oranje speelde, vindt men op elk deel uit deze serie ook een unieke WK-special, met daarin alle ins en outs rondom Oranje van dat betreffende WK. Ook de hoogtepunten van de latere wereldkampioenen van elk toernooi worden
niet buiten beschouwing gelaten.

WK's VAN ORANJE 1974:
Het Nederlands elftal heeft alles in 1974: een aanvallende verdediging, een ijzersterk middenveld en scorend vermogen. Met de spelers Cruyff, van Hanegem, Neeskens, Jansen, Krol, Haan en Rijsbergen heeft Rinus Michels het Nederlandse Totaalvoetbal in gang gezet. Niemand herinnert zich nog het Duitse elftal dat in 1974 wereldkampioen werd, iedereen kent het Oranje van 1974.
Het toernooi dat Nederland had moeten winnen!

WK's VAN ORANJE 1978:
Voetbaltechnisch gezien levert dit toernooi, door Ernst Happel geleid, onvergetelijke hoogtepunten op zoals: de afstandsschoten van Arie Haan, de belangrijke goal van René v. d. Kerkhof, de sublieme kopgoal van Nanninga in de finale en het onvergetelijke schot van Rob Rensenbrink op de paal. Een bizar toernooi dat door de merkwaardige uitslagen, de zweem van omkoping en een keiharde finale nooit door Oranje gespeeld had mogen worden.

WK's VAN ORANJE 1990:
De super-drie van AC Milan aan het werk in gastland Italië. Met o.a. van Basten, Rijkaard, Gullit, Blind, de gebroeders Koeman en Winter. Het WK 1990 werd voor Oranje een moeilijk toernooi met zwak voetbal en een uitschakeling in de achtste finales tegen West-Duitsland. De spelers wilden Cruyff als opvolger van Thijs Libregts, maar Technisch Directeur Rinus Michels schakelde Leo Beenhakker in, die uiteindelijk maar weinig grip op de vedetten kreeg.

WK's VAN ORANJE 1994:
De Verenigde Staten treden op als gastheer op het 15e WK. Het decor van één van de beste wedstrijden van Nederland ooit. WK 1994 met o.a. Bergkamp, Jonk, Rijkaard, Winter en de gebroeders de Boer. Oranje bereikt de kwartfinales, maar wordt uitgeschakeld door Brazilië
door een memorabele vrije trap van Branco. Een beetje wezensvreemd toernooi, gespeeld in de Verenigde Staten. Het land dat geen echte voetbaltraditie kent, maar waar de stadions voller zitten dan ooit!

WK's VAN ORANJE 1998:
De vraag die iedereen bezighield: had Oranje een strafschop moeten hebben in de halve finale tegen Brazilië toen van Hooijdonk tegen
de grond ging? Helaas, na de verlenging wonnen de Brazilianen de strafschoppenserie. Toch keerde Oranje met glorie huiswaarts.
Er was een heroïsche overwinning behaald op Argentinië met een briljante, nog steeds spraakmakende, winnende goal van Bergkamp.

Extra Informatie:
Grote Kranten- en Tv-campagne!
Overal verkrijgbaar!
Consumentenadviesprijs: EUR 9,95 per deel
Speelduur: ca. 60 - 76 minuten
Geluid: dolby digital 2.0
Meer info: www.oranje-dvd.nl / www.strengholtmultimedia.nl