Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Jamie Oliver Opent Fifteen IN Cornwall (UK)

Amsterdam, 19 mei 2006
Jamie Oliver heeft gisteravond een nieuwe 'Fifteen' in Cornwall (UK) geopend. Fifteen Cornwall is het derde restaurant van het succesvolle project, waarbij kansarme jongeren een opleiding tot kok krijgen. Fifteen Amsterdam, dat in 2004 van start ging, is tot nu toe het enige Fifteenproject buiten Engeland. Dit najaar wordt echter, wordt in Melbourne Australië de 4e vestiging geopend.

Net als Fifteen Londen en Fifteen Amsterdam verzorgt Cornwall een opleiding voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Fifteen Cornwall hanteert hierbij dezelfde filosofie van maatschappelijk verantwoord ondernemen als de projecten in London en Amsterdam. Het restaurant in Cornwall heeft een wijds uitzicht over het strand.

Initiatiefnemers Sarriel Taus en Coen Alewijnse van Fifteen Amsterdam: "het is fantastisch dat dit idee navolging vindt. Hoe meer jonge mensen we aan een baan kunnen helpen, hoe beter. We hopen dat het ook andere ondernemers inspireert een bijdrage aan het grote "drop-out" probleem te leveren!" Fifteen Amsterdam heeft alweer haar derde groep leerlingen geselecteerd die binnen een periode van 18 maanden worden opgeleid tot chefs van formaat.

Over Fifteen Amsterdam:
Het project Fifteen Amsterdam biedt in samenwerking met Stichting Kookdroom jonge werklozen een kans op de arbeidsmarkt. Het concept is afgeleid van het restaurant Fifteen in Londen, dat is opgezet door TV-kok Jamie Oliver. Restaurant Fifteen Amsterdam heeft op 14 december 2004 haar deuren voor het publiek geopend en is sinds de opening een van de best bezochte restaurants in Amsterdam.