Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Meisje (8) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 19-5-2006 15:03:04

Bemmel - Een achtjarig meisje uit Bemmel is donderdagmiddag op de Herckenrathweg in haar woonplaats gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Het slachtoffertje bleek onder meer een gebroken pols te hebben opgelopen en is na behandeling in het ziekenhuis inmiddels weer thuis. Het ongeval gebeurde even voor vier uur ter hoogte van de kruising met de Cuperstraat. Volgens getuigen zou het meisje vanaf de Cuperstraat tussen stilstaande auto's de Herckenrathstraat zijn opgereden. Op dat moment naderde een 49-jarige vrouw uit Bemmel met haar auto die het meisje niet meer kon ontwijken. De auto kwam gezien vanuit de rijrichting van het meisje van rechts. De moeder van het meisje reed vlak achter haar dochtertje maar had geen kans meer gezien in te grijpen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Utrechter aangehouden na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 19-5-2006 15:02:19

Duiven - De Duivense politie heeft donderdagavond op het Dodaarsplein een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van bedreiging en verboden wapenbezit. De man zou kort te voren in de buurt gedreigd hebben met een mes. Dat zou gebeurd zijn tijdens een familieruzie. Een 34-jarige man uit Duiven deed aangifte van de bedreiging. Volgens zijn zeggen zou de Utrechter, een broer, hem bij zijn woning hebben opgezocht en met de dood bedreigd. Daarbij zou de man een mes in de handen hebben genomen, aldus het slachtoffer. Gewaarschuwde agenten troffen de man even later in de buurt aan in een auto en hielden hem aan. In de auto werd een mes aangetroffen dat in beslag werd genomen. De Utrechter is ingesloten. Wat de aanleiding tot de bedreiging was is nog niet duidelijk, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongen gepakt na diefstal tas

Publicatiedatum: 19-5-2006 15:01:50

Lobith - De politie verdenkt een 16-jarige jongen uit de gemeente Rijnwaarden van diefstal van een tas vanaf de Graaf Reinaldstraat in Lobith. De knaap werd daarvoor donderdagavond aangehouden op de Graaf Ottoweg. De eigenaresse van de tas, een 26-jarige vrouw, had haar fiets met de tas buiten op straat geparkeerd voor een woning. Toen ze wilde vertrekken bleek haar tas te zijn verdwenen. Getuigen hadden twee knapen met de tas zien wegfietsen, waarop de politie werd gewaarschuwd. Intussen was de vrouw met getuigen in de buurt op zoek gegaan. Op de Graaf Ottoweg werd de 16-jarige jongen door getuigen herkend en vastgehouden. De tas bleek in de struiken te liggen. De jongen werd even later door de politie aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend en is weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boete van 130 euro voor Duivenaar na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 19-5-2006 15:00:31

Duiven - Een 74-jarige Duivenaar heeft donderdag een boete gekregen van 130 euro in verband met winkeldiefstal. De man was bij een zaak aan de Pastoriestraat door winkelpersoneel betrapt. Volgens het personeel zou hij vlees ter waarde van ruim vier euro in een tas hebben gestopt en vervolgens niet afgerekend. Buiten de zaak werd de Duivenaar tegengehouden en later aan de politie overgedragen. De man moest de buit afstaan en bekende diefstal. Met een boete mocht de Duivenaar het politiebureau verlaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissenaar rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 19-5-2006 14:59:59

Huissen - De politie van Huissen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingenomen van een 55-jarige automobilist uit die plaats. De man was bij een routinecontrole omstreeks half drie op de Holthuizerdreef in zijn woonplaats tegen de lamp gelopen. Agenten roken alcohol toen ze de Huissenaar aanspraken. De man moest mee naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse vastgesteld dat hij onder invloed was van alcohol met een promillage van 1,33. Dat is tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan. Tegen de Huissenaar is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---