Karel van de graaf

Persverklaring: Diepgaand verschil tussen AVRO en Van de Graaf

Naar aanleiding van het bericht in de Telegraaf van hedenmorgen, het volgende:

Er bestaat op dit moment een diepgaand verschil tussen de AVRO en mijzelf over de invulling van mijn contractueel overeengekomen werkzaamheden. Nog zeer recent hebben de AVRO en ik afgesproken dat ik als presentator breed zou worden ingezet onder duidelijk overeengekomen voorwaarden. De AVRO heeft evenwel gemeend om -eenzijdig- op die afspraak terug te komen en deelt mij in haar plannen nu een onderschikte rol toe die er op neer komt dat ik geen ander programma dan TweeVandaag zal mogen presenteren.

Omdat ik meen dat deze beslissing niet strookt met onze, recentelijke nog geprecisieerde, overeenkomst heb ik de AVRO direct aangegeven dit niet te kunnen accepteren. De afgelopen weken heb ik op alle mogelijk manieren aan-gedrongen op overleg om te komen tot een praktische oplossing maar dit heeft geen gehoor gevonden. Ik betreur dat het mij -na 37 jaar onafgebroken voor de AVRO te hebben gewerkt- niet is gelukt door overleg tot een oplossing te komen. Ik zie mij nu genoodzaakt om een oordeel van de rechter vragen.

Ik heb er alle begrip voor dat collegae-journalisten mij nu allerlei vragen zouden willen stellen; ik vraag echter begrip voor het feit dat het belang van de zaak nu de uiterste terughoudendheid mijnerzijds verlangt.

Karel van de Graaf