Provincie Utrecht

Eerste Beursvloer De Bilt groot succes: 77 `matches'

19-5-2006 -

ZEIST- Tijdens de eerste Beursvloer in De Bilt op donderdagmiddag 18 mei kwamen 77 `matches' tot stand tussen 100 deelnemers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Organisator Taskforce Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) Utrecht was ontzettend verheugd over het resultaat, dat de verwachtingen veruit overtrof. Er was zelfs belangstelling uit het buitenland!

De Beursvloer was donderdagmiddag ` the place to be' voor bedrijven die hun betrokkenheid bij de samenleving willen omzetten in daden. Ruim 60 bedrijven en maatschappelijke organisaties handelden bij gastheer Grontmij in maatschappelijke behoeften. Geld kwam er in niet aan te pas. Het ging om verhandelbare diensten als kennis, kunde en mankracht.

Dat het Nederlandse beursvloerconcept innovatief is, blijkt uit de aandacht van het gerenommeerde Duitse Bertelsmann vermogensfonds. Zij stuurden een afvaardiging van 19 personen om de kunst van het beursconcept af te kijken. En dat leverde organisator Taskforce MBO Utrecht zelf een verassende match op. In ruil voor kennisoverdracht zetten de 19 Duisters zich enthousiast in als beursvloermedewerkers en gaven daarmee het netwerkevenement een internationaal tintje. Op hun beurt matchte het fonds met een muziekvereniging die in november tijdens de eerste Duitse beursvloer in Kassel zal spelen.

Geslaagde matches
Veelal werden deze ingezet bij de realisatie van concrete projecten. Zoals de gemeente De Bilt die de beurs opende met een eerste match met de Biltse Hof; als teambuildingsdag organiseren zij een themaweek voor de bewoners. Notariskantoor Houwing Van Beek zal gastlessen gaan geven aan jongeren in De Bilt over omgaan met geld. De directeur van Stichting Welzijn Ouderen zal stage gaan lopen bij Randstad. Ook werd er door non-profit organisaties onderling gematched. Zoals de Oranje Nassauschool die bewoners van de Biltse Hof een maaltijd in haar schoolkantine aanbiedt; de bewoners zijn er even uit en de leerlingen doen tegelijkertijd praktijkervaring op.

De beursvloer is een initiatief van de provincie Utrecht. De provincie wil maatschappelijk betrokken ondernemen stimuleren. De hiervoor speciaal in het leven geroepen Taskforce MBO Utrecht heeft als doelstelling om 10 netwerken voor maatschappelijk betrokken ondernemen (mbo) in de provincie op te richten. De beursvloer is één van de instrumenten om dit doel te verwezenlijken. De gemeente De Bilt heeft naar aanleiding van het beurssucces kenbaar gemaakt zich te buigen over de realisatie van zo'n lokaal netwerk.

De Beursvloer De Bilt werd in samenwerking met de Gemeente De Bilt uitgevoerd en mogelijk gemaakt door Fortis Bank, Grontmij, Houwing van Beek notarissen, Accon avm adviseurs, spreekstalmeester Lammert de Vries (BOF), Business Contact de Bilt en de lokale serviceclubs Soroptimisten en Rotary.

Meer informatie: Irma Vermeend, telefoon 030 258 21 53

Laatst gewijzigd op 19-05-2006. Paginabeheer: Irma Vermeend