Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

19 mei 2006

Hattem - Jongeman vernielt bushokjes na vermissing sleutelbos

De politie heeft op donderdagmorgen (18-05) een 20-jarige Hattemer in zijn woning aangehouden op verdenking van het vernielen van de ruiten van de twee bushaltes langs de Geldersedijk in Hattem. De man vernielde in de nacht van vrijdag op zaterdag (6/5) de ruiten van de beide bushaltes twee bushaltes aan de Geldersedijk. De politie kwam de man op het spoor na uitvoerig onderzoek door de wijkagent, waarbij ook een bij één van de bushaltes achtergebleven sleutelbos een rol speelde. De verdachte bekende de vernielingen. Hij verklaarde na een avondje stappen op het bevrijdingsfeest in Zwolle, boos te zijn geworden toen hij terug in Hattem zijn sleutelbos niet kon vinden. Hierop had hij met stukken van een stoeptegel vijf ruiten van de bushaltes vernield. De politie heeft ene proces-verbaal opgemaakt en de schade zal door de gemeente Hattem op de verdachte worden verhaald.

Epe - Tweetal aangehouden oor vernieling en poging inbraak De politie heeft op donderdag (18-05) rond 19.45 uur twee 20-jarige mannen uit Moerkapelle en Zoetermeer aangehouden. Het tweetal werd door een toezichthouder betrapt toen ze probeerden in te breken in een boshut aan de Officiersweg. Hierbij werd de boshut vernield. Beiden verbleven op een camping in Epe. De politie heeft tegen hen een proces-verbaal opgemaakt.

Oldebroek - Auto's na ongeval total loss

Twee auto's raakten total loss bij een aanrijding op donderdag (18-05) rond 05.35 uur. Een 23-jarige automobilist uit 't Loo , rijdende op de Bovendwarsweg in de richting van 't Harde, week uit voor een 59-jarige automobilist uit Oldebroek die van rechts naderde vanuit de Feithenhofsweg. De Oldebroeker wilde links afslaan de Bovendwarsweg op. Op de t-splisting botsten ze op elkaar. De auto van de 23-jarige bestuurder raakte een paar bomen aan de linkerzijde van de weg, schoof over de splitsing en kwam tot stilstand tegen een boom aan de rechterzijde. Vervolgens begon de auto te roken en werd het beginnend brandje gedoofd met behulp van een brandblusser. De 23-jarige bestuurder en zijn 16-jarige passagier werden met snij- en schaafwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en mochten na behandeling weer naar huis. De 59-jarige bestuurder raakte niet gewond. Beide voertuigen waren total loss.

Putten - BB-er onder invloed Een 19-jarige automobilist uit Putten bleek bij een politiecontrole op vrijdag (19-05) rond 01.55 uur op de Voorthuizerstraat onder invloed van alcohol. De man, een beginnend bestuurder, blies 0,90 promille.zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vaassen - 61 bestuurders te snel

De politie heeft bij snelheidscontroles op donderdag (18-05) 61 bestuurders bekeurd ivm het overschrijden van de maximum snelheid, t.w.

Apeldoornseweg - Vaasen : 426 passanten gecontroleerd waarvan 57 te snel, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km waar 50 km is toegestaan.

Woestijnweg - Vaassen : 25 passanten gecontroleerd waarvan 3 te snel, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 42 km waar 30 km is toegestaan.

Heerderweg - Epe: 172 passanten gecontroleerd waarvan 1 te snel, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km waar 50 km is toegestaan.

't Harde - Oppassende automobilisten Bij een alcoholcontrole op de Bovenweg in 't Harde van donderdag op vrijdag (18/19-05) werden 46 automobilisten door de politie gecontroleerd. Alle automobilisten bleken zich keurig aan de verkeersregels te hebben gehouden.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

EINDE BERICHTEN

---- --