Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Open-space-conferentie Cliënt in-zicht

Utrecht, 19 mei 2006 NIZW Jeugd en de Raad voor de Kinderbescherming organiseren op 12 oktober 2006 de open-space-conferentie Cliënt in-zicht in de Reehorst te Ede. Op de conferentie kunnen deelnemers hun ervaringen met cliëntenbeleid uitwisselen.

Aandacht voor de vraag, positie en mening van de cliënt is al geruime tijd een belangrijk thema in de zorg en hulpverlening aan jongeren en hun ouders. Ook de Raad voor de Kinderbescherming heeft daarom een aantal jaren geleden nieuw cliëntenbeleid ingevoerd. Als initiatiefnemer van de bijeenkomst Cliënt in-zicht wil de Raad voor de Kinderbescherming een plaats creëren waar ketenpartners en cliënten de kans krijgen om met elkaar van gedachten te wisselen over de vraag hoe we een stap verder komen in de samenwerking tussen jeugdzorg en cliënt.

Doelgroep
Cliënt in-zicht is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij cliëntenbeleid in de zorg en hulpverlening aan jongeren en hun ouders. Het kan bijvoorbeeld gaan om kwaliteitsfunctionarissen, beleidsmedewerkers of hulpverleners van Bureau Jeugdzorg, AMK, Raad voor de Kinderbescherming, jeugdzorginstellingen, jeugd-GGZ-instellingen, maar ook cliënten wordt gevraagd een bijdrage te leveren. Het open-space-karakter van de conferentie vraagt een zeer actieve bijdrage van de deelnemers; de deelnemers bepalen zelf het succes van de dag.

Open Space
De open space is een bijzondere en effectieve werkvorm voor grotere groepen, die over de hele wereld wordt toegepast. Een open space steunt op de zelfsturing van de deelnemers en richt zich op een actueel thema. De deelnemers bepalen de agenda bij de start van de bijeenkomst. Zij kiezen de onderwerpen en hoe, waar, met wie en wanneer ze daaraan willen werken. De onderwerpen tijdens de open-space-bijeenkomst Cliënt in-zicht hebben te maken met cliëntenbeleid. Het gaat dan bijvoorbeeld om valkuilen én succesvolle praktijkvoorbeelden in het dagelijkse werk met cliënten, welke methodes en welke werkhouding in bepaalde situaties effectief zijn, maar ook hoe een cliëntenraad opgezet moet worden.

Aanmelding
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden met het online aanmeldingsformulier op de website www.clientinzicht.nl . De kosten voor deelname bedragen 100,- inclusief lunch, koffie, thee en informele afsluiting. U kunt ook contact opnemen met het NIZW Congresbureau, telefoon (030) 230 6398, e-mail congres@nizw.nl.

NIZW
Postbus 19152
3501 DD Utrecht
(030) 230 63 11

NIZW-centra:
Jeugd
Sociaal Beleid
Zorg
International Centre
2ZW informatiecentrum
Beroepsontwikkeling