Mei 2006

Gelderland wil overal toeristische wegwijzers
Gedeputeerde: 'Uniform systeem voor toerist van heel groot belang' Gedeputeerde Van Diessen van de provincie Gelderland is zo enthousiast over uniforme toeristische bewegwijzering (de zogenaamde internationale `bruine borden') dat hij die overal in de procincie zou willen hebben. Hij zei dat bij de onthulling van het wegwijzer-pilot-project van de provincie op Landgoed Mariënwaerdt. Afbeelding
Uniforme toeristische wegwijzers overal, dat is de wens van de provincie Gelderland. De verantwoordleijk gedeputeerde beloofde bij de start van het pilotproject Mariënwaardt zich er voor te zullen inzetten.

Mariënwaerdt is één van de eerste projecten van het totale project toeristische bewegwijzering in Rivierenland, dat door de Provincie in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland gerealiseerd wordt.

Extra geld
De Gedeputeerde vindt de toeristische bewegwijzering zo belangrijk dat hij beloofde om zich tijdens de nieuwe begrotingsronde in te spannen om extra geld vrij te maken voor de toeristische bewegwijzering in Gelderland.

Overal
"Overal in Europa wordt gebruik gemaakt van dit systeem. Zelfs op mijn reis door China kwam ik al bruine borden tegen", zei Van Diessen om het belang te onderstrepen. Om heel Rivierenland te bewegwijzeren is EUR 475.000 nodig. RBT Rivierenland wil dit bedrag samen met de provincie, gemeenten én ondernemers bijeen brengen.

Bewegwijzering infoposten
Eerder dit jaar heeft RBT Rivierenland reeds de bewegwijzering van de 46 toeristische infoposten in het gebied met succes afgerond. Ondernemers met een infopost geven aan veel beter gevonden te worden door de consument.

Gemeente Druten
Het volgende project in Rivierenland zal nog dit jaar plaatsvinden in de gemeente Druten. De gemeente heeft reeds toegezegd te willen investeren in een goede en herkenbare bewegwijzering voor haar bezoekers.

Herkenbaar
Op termijn zal het systeem van toeristische bewegwijzering in de vorm van `bruine borden' in heel Europa ingevoerd zijn en voor een toerist dus overal gemakkelijk te herkennen. Daarnaast kan bewegwijzering verkeerstromen sturen en zorgen voor meer veiligheid, maar ook voor meer bezoekers en bestedingen bij ondernemers.