Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 19-05-2006

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 66-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto over de Graafseweg in s-Hertogenbosch. Doordat er iets in haar auto verschoof was ze even afgeleid, waardoor ze van de weg raakte en tegen een boom reed. De vrouw is met een gebroken pols overbracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Man aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag kreeg de politie een melding, dat op de hoek van de Koninginnenlaan in s-Hertogenbosch laptops werden verhandeld. Politiemensen troffen een 47-jarige man uit Marokko aan die verschillende laptops in zijn auto had liggen. Daar het vermoeden bestaat dat ze van diefstal afkomstig zijn, is de man aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor auto-inbraak

Rosmalen Donderdagmiddag werd gemeld dat er werd ingebroken in een auto, die geparkeerd stond aan de Wilhelminastraat in Rosmalen. De daders waren weggereden. Door getuigen was de achtervolging ingezet. Op de Burg. Jhr. von Heijdenlaan was het de getuigen gelukt een van de twee auto-inbrekers aan te houden. De man, een 18-jarige Bosschenaar, werd door hen overgedragen aan de politiemensen. Hij bleek nog in het bezit te zijn van een autonavigatiesysteem, dat hij even eerder uit de geparkeerde auto had gestolen. De Man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Veelpleger meldt zich bij politie

Vlijmen Donderdagavond meldde zich een 34-jarige veelpleger uit Vlijmen aan het politiebureau. De man verklaarde afgelopen woensdag te hebben ingebroken in een auto, die geparkeerd stond aan de Braillelaan in Vlijmen. Hij overlegde ook enkele spullen afkomstig uit de auto. Na controle bleek inderdaad te zijn ingebroken in een auto. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Onderzoek in bedrijf

s-Hertogenbosch De politie s-Hertogenbosch beschikte over informatie dat in een bedrijf aan de Oude Engelenseweg in s-Hertogenbosch vuurwapens zouden zijn. Naar aanleiding hiervan is donderdagavond in het bedrijf een doorzoeking gedaan op grond van de Wet Wapens en Munitie. In het pand werden geen vuurwapens aangetroffen. Wel troffen de politiemensen tientallen grammen hennep, voor een deel verpakt in gripzakjes, enkele blokken hasj, weegapparatuur, verpakkingsmiddelen en andere hulpmiddelen aan. Het aantreffen van deze spullen geeft aanleiding om te vermoeden dat er sprake is van het handelen in drugs.

In het bedrijf werden vijf personen aangetroffen die zich niet konden identificeren. Later die avond zijn drie van hen heengezonden, omdat zij konden aantonen over de juiste papieren te beschikken. Van twee anderen, mannen van 27 en 32 jaar, afkomstig uit Marokko is nog niet vastgesteld of ze legaal in Nederland verblijven. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Gordelcontrole

Vlijmen Donderdagavond is op de Deken van Baarstraat in Vlijmen een gordelcontrole gehouden. Totaal werden 400 autos gecontroleerd, waarbij 11 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Man moet nog betalen

Schijndel Donderdagmiddag werd op de Duinweg in Schijndel een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat een 30-jarige man uit s-Hertogenbosch, die in de auto zat, nog een geldboete van 426 euro moest betalen. Nadat hij dat bedrag had betaald, kon hij weer verder.


----

Ook een 33-jarige man uit Schijndel, die op de Eikenstraat in Schijndel werd gecontroleerd bleek nog voor een bedrag van 367,56 aan boetes te moeten betalen. Nadat hij had betaald, kon hij weer verder.


----

Een 36-jarige man uit Nijmegen die aan het politiebureau in Schijndel kam, bleek ook nog voor een bedrag van 468,76 euro aan boetes te moeten betalen. Het bedrag is door de man betaald.

Man gewond bij eenzijdig ongeval

Boxtel Donderdagavond is een 36-jarige man uit Liempde gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed met zijn auto over de Kempseweg in Boxtel. In een flauwe bocht is de man rechtdoor tegen een boom gereden. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Te veel gedronken zonder rijbewijs

Boxtel In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 02.00 uur, werd op Harperhof in Boxtel een 29-jarige man uit Eindhoven bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Verder bleek hij ook nog voor een bedrag van 2115,09 aan boetes te moeten betalen in verband met eerdere veroordelingen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Daar naast kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur. Nadat hij de openstaande boetes had betaald is hij heengezonden.

Vreemdelingen aangetroffen

Veghel/Zeeland Donderdagavond zijn vreemdelingencontroles gehouden bij bedrijven in Zeeland, Uden, Boekel en Veghel. Bij de controles in Veghel en Zeeland werden een 38-jarige en een 67-jarige Chinese man aangetroffen. Onderzocht wordt of ze illegaal in Nederland verblijven.

Wapen aangetroffen in auto

Schaijk Donderdagavond werd op de Rijksweg A50 onder Schaijk een 43-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met zijn auto over de vluchtstrook. Terwijl hij werd bekeurd zagen de politiemensen een katapult in de auto liggen. Op grond van de Wet Wapens en Munitie is dat verboden. De katapult is in beslag genomen en de man is ook hiervoor bekeurd.

Rijden onder invloed

Uden Donderdagavond, even voor 23.00 uur, werd op de Lange Goorstraat in Uden een 30-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.


-----

Volkel In de nacht van donderdag op vrijdag, even voor 01.00 uur, werd op de Zeelandsedijk in Volkel een 27-jarige man uit Herwijnen bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij ree rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.


-----

Oss Donderdagavond rond 19.15 uur, werd op de Churchillstraat in Oss 54-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 8 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.


-----

Nuland In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 02.15 uur, werd op de Rijksweg in Nuland een 32-jarige man uit Vinkel bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 2 uur.