Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

19 mei 2006

Apeldoorn - Schuur vernield na aanrijding

Een schuur bij een woning aan de Rietdekkersdreef stortte donderdagmiddag (18/05) bijna geheel in na te zijn geraakt door een vrachtauto. Een 69-jarige vrachtwagenchauffeur uit Almelo reed op de Rietdekkersdreef achteruit en raakte rond 13.25 uur het dak van de schuur. Het gevolg was dat twee muren totaal instortten en een andere muur raakte ontzet.

Apeldoorn - Ballon oorzaak aanrijding

Een wegwaaiende ballon was donderdagmiddag (18/05) op de Linie de oorzaak van een aanrijding tussen twee kinderen en een auto. De kinderen (6 en 7 jaar) renden rond 15.40 uur tussen geparkeerde auto's door, achter een wegwaaiende ballon aan. Een 56-jarige automobiliste uit Apeldoorn zag dit te laat en reed hen aan. De kinderen raakten lichtgewond. Ambulancepersoneel behandelde hen ter plaatse en de politie gaf de kinderen een knuffelbeertje als troost.

Apeldoorn - Diefstal van auto

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (18/05) vanaf Het Kasteel een auto gestolen. Het gaat om een Skoda Octavia Combi met het kenteken 76-S-VN. De 34-jarige eigenaar ontdekte donderdagmorgen rond 08.30 uur de diefstal en lichtte de politie in die een onderzoek instelt.

Apeldoorn - Politie houdt agressieve man aan De politie heeft op donderdag (18/05) op het NS-station een 25-jarige agressieve man uit Deventer aangehouden. Hij was niet in het bezit van een geldig treinkaartje en weigerde een nieuw kaartje te kopen en een boete te betalen. Hij vluchtte rond 13.50 uur uit de trein maar verloor hierbij zijn mobiele telefoon. Eén van de conducteurs raapte dit op en hierbij ontstond er een schermutseling waarop de politie werd gebeld. De politie maakte proces-verbaal op en zond de man na verhoor heen.

Apeldoorn - Politie neemt drugs in beslag De politie heeft donderdagmorgen (18/05) op het politiebureau aan de Vosselmanstraat van een 24-jarige Apeldoornse een hoeveelheid drugs in beslag genomen. De politie kreeg rond 08.00 uur melding dat er op de Kalmoesstraat mogelijk drugs verhandeld zouden worden. Er zou een aantal personen rondrijden en lopen die contact met de vrouw zochten. De politie trof de vrouw aan en bracht haar voor verhoor naar het politiebureau. Controle wees uit dat zij een geringe hoeveelheid drugs bij zich had.

Apeldoorn - Politie sluit dronken man op De politie heeft donderdagmiddag (18/05) op de Stationsstraat een 49-jarige dronken man uit Beekbergen aangehouden en ter ontnuchtering opgesloten in een politiecel. De politie trof de man rond 15.15 uur stomdronken, liggend, op straat aan. De politie hield hem aan en bracht hem naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt wegens openbare dronkenschap.

Apeldoorn - 85 bestuurders te snel Vijfentachtig bestuurders van motorvoertuigen gingen donderdag (18/05) tijdens een snelheidscontrole op diverse locaties in de fout. Het team Zuid-West van de politie hield een controle in het kader van de " Dag van de snelheid "en controleerde onder anderen op de Arnhemseweg, de Ugchelseweg, de Hoge Dries en op de Krimweg in Hoenderloo. Negenenzestig bestuurders reden sneller dan de maximumsnelheid (50 km per uur). 16 bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de gordel.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --