Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 19 mei 2006

Zaanstreek-Waterland, 19-05-2006

Detentieboot in aanbouw van wal losgeslagen

Zaandam, 19 mei 2006

Een van de in aanbouw zijnde detentieboten in de Isaac Baarthaven in Zaandam is losgeraakt van de wal en aan de overkant tegen een rijnaak tot stilstand gekomen. Op het moment dat de detentieboot losraakte waren er bouwvakkers aanwezig. Deze konden op tijd aan vaste wal komen. De vermoedelijke oorzaak is een combinatie van harde wind en een hoge golfslag, veroorzaakt door een incident met een passagiersschip verderop het Noordzeekanaal. De Isaac Baarthaven grenst aan dit kanaal. De havendienst plaatst de boot weer op de oorspronkelijke locatie. Aan beide boten is lichte plaatschade ontstaan.

Dak eraf

Assendelft, 19 mei 2006, 12:17 uur

De politie en brandweer zijn uitgerukt naar een woonboot aan de Kanaaldijk in Assendelft waarvan het dak eraf was gewaaid. Het dak was voorover geklapt en versperde de ingang van de woonboot, waardoor de bewoonster opgesloten kwam te zitten samen met haar beide honden. De vrouw is uit haar woning bevrijd en voor haar wordt alternatief onderdak geregeld.

Auto's in sloot

Purmerend, 18 mei 2006, 20:37 uur

De politie onderzoekt een aanrijding die plaatsvond op de kruising Westerweg/Purmerenderweg. Daar zijn twee auto's te water geraakt nadat zij met elkaar in botsing waren gekomen. De eerste auto met drie inzittenden reed over de Purmerenderweg en wilde linksafslaan richting de Westerweg. De bestuurder, een 18-jarige man uit Alkmaar, zag daarbij de tweede auto, met daarin een 44-jarige man uit Purmerend en zijn 15-jarige zoon, over het hoofd. Deze auto kwam uit de richting Oosterweg. Door de aanrijding zijn de auto's zij-aan-zij in de naast de Purmerenderweg gelegen sloot gegleden. Geen van de inzittenden raakte gewond.

Paard in sloot

Noordbeemster, 18 mei 2006

Politie en brandweer hebben donderdagmiddag een paard uit de sloot getrokken. Het dier was vast komen te zitten in een sloot langs de rijksweg A7 ter hoogte van hm 22.0. Het gevaar bestond dat het dier de snelweg op zou lopen.

Bromfietsdieven aangehouden

Purmerend, 18 mei, 23:26 uur

Op de Anne Franklaan in Purmerend heeft de politie drie Purmerendse jongeren aangehouden op verdenking van bromfietsdiefstal. Het gaat om twee meisjes van 15 en 16 jaar en een jongen van 16 jaar oud. Er kwam een melding binnen dat drie jongeren een bromfiets wilden stelen. Ter plaatse zag de politie de drie die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij vluchtten naar verwachting naar een nabijgelegen tunneltje, alwaar een eenheid van de politie ze opwachtte. De bromfiets was in een bosje gegooid. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld en met justitie wordt overlegd welke straf de jongeren opgelegd krijgen.