Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

19 mei 2006

Vorden - Lichtgewonde door aanrijding

Een 38-jarige bestuurder van een bestelauto uit Lochem raakte donderdagmorgen (18/05) lichtgewond door aanrijding. De man moest rond 06.40 uur uitwijken voor een 63-jarige man met een bestelauto uit Zutphen die de weg opreed. De 38-jarige man week uit, raakte in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij klaagde over pijn aan zijn borst en buik.

Eibergen - Bromfietser loopt beenwond op

Een 16-jarige bromfietser raakte donderdagmiddag (18/05) op de Mors gewond door aanrijding met een 37-jarige automobilist uit Groenlo. De jongen reed niet helemaal aan de rechterkant van de weg en kwam hierdoor rond 13.40 uur in aanrijding met de hem tegemoetkomende auto. De bromfietser liep een beenwond op.

Doetinchem - Dronken automobilist rijdt bromfietser aan

Een 44-jarige dronken automobilist uit Doetinchem heeft donderdagmiddag (18/05) op de Emmastraat een 16-jarige bromfietser uit Braamt aangereden. De automobilist hield niet geheel rechts en reed rond 16.15 uur de bromfietser aan die hierbij zijn pols brak. De politie constateerde dat de automobilist gedronken had en nam hem mee naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,7. De politie maakte proces-verbaal op.

Sinderen - Automobilist botst tegen boom

Een 20-jarige automobilist uit Dinxperlo is in de nacht van donderdag op vrijdag (19/05) op de Sinderenseweg tegen een boom gebotst. De man botste vrijdagmorgen vroeg rond 05.20 uur door nog onbekende oorzaak tegen een boom en kwam vervolgens met zijn auto op de zijkant terecht. Een ambulance vervoerde hem met een armwond en rugklachten naar het ziekenhuis.

Winterswijk - Politie houdt insluiper aan

De politie heeft donderdagavond (18/05) een 38-jarige Duitser aangehouden die uit een woning aan de Misterweg een portemonnee had gestolen. Een 40-jarige bewoonster van de Misterweg kwam rond 22.00 uur thuis en zag een voor haar onbekende man bij haar winkel rondhangen. De man liep haar achterna en maakte haar met handgebaren duidelijk dat hij water wil drinken. Terwijl de vrouw haar fiets in de schuur zette, zag de man kans de bijkeuken in te lopen. De vrouw ontdekte even later dat haar portemonnee was verdwenen. Haar man rende achter de verdachte aan, kon hem aanhouden en waarschuwde de politie. Onderzoek wees uit dat de man haar portemonnee in de struiken had gegooid. De politie bracht de man over naar het politiebureau in Doetinchem.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --