Landstede


Samenwerking Landstede en FC Zwolle officieel bekrachtigd

Vrijdag 19 mei is in de businessclub van FC Zwolle de samenwerking tussen Landstede en FC Zwolle officieel bekrachtigd. In aanwezigheid van een fors aantal betrokkenen is de intentieverklaring ondertekend door Rob van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede en Gerald van den Belt, algemeen directeur van FC Zwolle.

Landstede en FC Zwolle zijn twee uiteenlopende organisaties, maar hebben vele raakvlakken. Beide streven sportieve doelen na, fungeren als een sterk bindmiddel in hun omgeving en willen hun maatschappelijke positie op een gestructureerde en positieve manier innemen.

Beide organisaties kenmerken zich daarnaast door de dynamische wijze waarop zij bezig zijn zichzelf voortdurend te ontwikkelen. Deze overeenkomsten in werkwijze, filosofie en functie hebben geleid tot een officieel partnerschap.

Het partnerschap tussen FC Zwolle en Landstede komt niet uit de lucht vallen. De samenwerking is in de loop der jaren gegroeid, vooral op sportief gebied, en zal zich gaan intensiveren en verbreden naar meer terreinen.

Het partnerschap past binnen de sportprofilering van Landstede en de profilering van FC Zwolle als maatschappelijke organisatie. De partners profiteren van elkaars netwerken, faciliteiten, kennis en kunde.

Zij versterken elkaar op het gebied van commerciële activiteiten, marketing & communicatie, facilitaire dienstverlening, office support, HRM, talentontwikkeling, maatschappelijke activiteiten en beogen gezamenlijk een platformfunctie te creëren.

Sport en leren hebben veel gemeen. Bij beide draait het om ambitie, zelfdiscipline, respect, samenwerking en motivatie. Sport is in alle lagen van Landstede in vele vormen terug te vinden. Daarnaast is Landstede ondernemend op vele manieren.

In het kader van Landstede Ondernemend en het Competentiegericht Leren wordt onder andere ingezet op partnerschappen. FC Zwolle heeft behoefte aan ondersteuning op verschillende delen van haar organisatie, Landstede kan uiteenlopende diensten beschikbaar stellen. Daarbij staat het leerwerktraject voor studenten centraal.

Landstede Parnters
Landstede & Sport