Landstede


Tsjechische studenten verdiepen zich bij Landstede

Een aantal Tsjechische studenten uit Znojmo kwam eind april voor vijf dagen naar Landstede in Harderwijk. Znojmo is de partnerstad van Harderwijk.

Uitwisseling
Het bezoek vond plaats vanwege een jaarlijkse uitwisseling tussen de Verpleegkundige-opleidingen van beide steden. Dit jaar was het de beurt aan de derdejaars studenten Verpleegkundige van Landstede om een afvaardiging uit Znojmo te ontvangen.

Gastles en rondleiding
Doel van de uitwisseling was leren van elkaar: zowel op onderwijskundig als cultureel gebied. Hiervoor is er onder meer een bezoek gebracht aan diverse gezondheidsinstellingen in de omgeving.

De thuiszorgorganisatie Icare verzorgde een gastles, docenten gaven les en leidden de studenten rond. Op deze manier kon goed worden vergeleken welke verschillen er in de gezondheidszorg en de opleiding bestaan.

Cultuur
Cultuur werd er geproefd in de gastgezinnen en tijdens de ontspannende activiteiten zoals een bezoek aan het Dolfinarium. Zowel voor de gasten uit Znojmo als de Harderwijkse studenten was het een geslaagde week.

Opleidingen Gezondheidszorg