Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/05/06)

OOSTERHOUT NB, 19 mei 2006

Gevaarlijke hond in beslag genomen

DONGEN: Donderdag 18 mei is op het Jagersveld in Dongen een hond in beslag genomen. Bij politie en gemeente waren al diverse klachten binnengekomen over deze hond, een Rottweiler. De eigenaar van de hond had van de gemeente een brief gekregen waarin stond dat de hond als gevaarlijk wordt beschouwd en waarin het gebod stond de hond kort aan te lijnen. Donderdag bleek de 21-jarige eigenaar zijn hond toch los te laten lopen. Daarop is de hond in beslag genomen en meegenomen naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie besloot de geraadpleegde officier van Justitie de hond aan de eigenaar terug te geven.
Mocht de eigenaar nogmaals in de fout gaan, dan wordt het dier opnieuw in beslag genomen en vermoedelijk afgemaakt.

Dronken amokmaker aangehouden

ALMKERK: De politie heeft donderdag 18 mei rond 23.15 uur een 43-jarige inwoner van Almkerk aangehouden. De man veroorzaakte overlast op een feestterrein aan de Sportlaan en was door beveiligingspersoneel verzocht zich van het feestterrein te verwijderen. Hij gaf hieraan echter geen gehoor en reageerde ook niet op de vorderingen van de politie om het terrein te verlaten. Toen de politiemensen daarop probeerden de man van het terrein te verwijderen, pleegde hij verzet. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Na verhoor is de man met bekeuringen voor het niet voldoen aan een vordering en voor openbare dronkenschap weer heengezonden.

Bedrijfsinbraak

WAALWIJK: In de nacht van donderdag 18 mei op vrijdag 19 mei is ingebroken in een kantoorpand aan de Burgemeester v/d Klokkenlaan. Een raam aan de achterzijde van het pand bleek geforceerd te zijn. Uit het pand werd computerapparatuur weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak en stelt onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek in.

Twee bekeuringen uitgeschreven na controleren hangjeugd

RIJEN: De politie heeft donderdagavond 18 mei in Rijen hangplekken van de jeugd gecontroleerd. De politiemensen bezochten onder andere de locaties Raadhuisplein en Burgemeester Sweensplein.
Op het Rubenspark betrapte de politie twee 16-jarige meisjes uit Rijen op rijden op een bromfiets zonder helm. Beide dames kregen hiervoor een bekeuring. Ook zijn hun ouders geïnformeerd over de bekeuring en over het feit dat hun kind deel uit maakt van een groep overlastgevende jeugd.
Op de locatie Raadhuisplein troffen de agenten 10 jongeren aan, die zich netjes gedroegen. Op de overige locaties was alles rustig en werden geen jongeren aangetroffen.

Mannen aangehouden terzake rijden onder invloed

RIJEN: De politie controleerde in de nacht van donderdag 18 mei op vrijdag 19 mei omstreeks 01.45 uur in de Stationsstraat een automobilist. De man, een 34-jarige inwoner van Rijen, bleek teveel te hebben gedronken en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 405 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumhoeveelheid is.

OOSTERHOUT: Diezelfde nacht omstreeks 01.05 uur hield de politie in de Thorbeckestraat een 22-jarige Oosterhouter aan op verdenking van rijden onder invloed. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 400 ug/l.

Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kregen ze ieder een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Politie houdt verkeerscontroles

GEERTRUIDENBERG: Donderdag 18 mei hebben politiemensen van het team Geertruidenberg-Drimmelen verkeerscontroles gehouden op diverse locaties in de gemeente Geertruidenberg. Daarbij zijn in totaal 5 bekeuringen uitgeschreven: voor overschrijden van de maximumsnelheid (2), voor rijden zonder kentekenplaat op een aanhangwagen, niet-handsfree bellen en geen voorrang verlenen bij het maken van een bijzondere verrichting (elk 1).

OOSTERHOUT: Politiemensen van het Verkeershandhavingsteam hebben donderdag 18 mei een verkeerscontrole gehouden op de Bredaseweg. Daarbij zijn in totaal 71 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten, zoals rijden zonder gordel en rijden door rood licht. Bovendien namen de politiemensen 79 blaastesten af. Niemand had teveel gedronken.

OOSTERHOUT: Politiemensen van het team Oosterhout hebben donderdag 18 mei verkeerscontroles gehouden op diverse locaties in de gemeente Oosterhout. Daarbij schreven ze in totaal 7 bekeuringen uit: voor het niet dragen van de autogordel (2), voor fietsen door rood licht (3), voor niet-handsfree bellen (1) en voor parkeren op een invalidenparkeerplaats (1).

Auteur: Leonie van Ooijen