Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 19 mei 2006

Politie houdt gezochte persoon aan

BREDA: Donderdagavond heeft de politie aan de Middellaan een 31-jarige Bredanaar aangehouden, die door de politie werd gezocht, omdat hij wordt verdacht van meerdere strafbare feiten. De politie houdt er rekening mee dat de man verantwoordelijk is voor auto-inbraken. Daarnaast schuwt hij niet gewelddadig op te treden in de richting van politiemensen. De man pleegde dan ook behoorlijk wat verzet bij zijn aanhouding. Daarbij graaide hij onder meer enkele malen in de richting van een broekzak. Hierin bleken zich, bij fouillering, onder meer een aardappelschilmesje en een schaar te bevinden. De man kon uiteindelijk worden overgebracht naar het politiebureau en is daar in verzekering gesteld. De politie continueert haar onderzoek tegen de verdachte.

Politie houdt wederom NAC-fan aan na rellen

BREDA: De politie heeft donderdag wederom een man aangehouden, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de rellen na afloop van de wedstrijd NAC-Top Oss, die op 24 april werd gespeeld. De 20-jarige man uit Klundert gaf tegenover de politie toe dat hij met stenen heeft gegooid. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na tanken zonder betalen

WERNHOUT: Alerte politiemensen hebben donderdag een 26-jarige Bredanaar in de kraag gegrepen, nadat de man kort tevoren bij een benzinestation was weggereden, zonder de getankte benzine te betalen. Een medewerker van het benzinestation schakelde direct de politie in en gaf het kenteken en het signalement van de bestuurder door. Toen surveillerende agenten de man korte tijd later zagen rijden, werd hij aan de kant van de weg gezet. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt dronken automobilist aan

BREDA: Donderdagavond sprak een bezorgde automobilist de politie aan, omdat hij kort tevoren had gezien dat een andere automobilist bijzonder gevaarlijk verkeersgedrag vertoonde. De politie trof de bewuste automobilist op de Haagweg, ter hoogte van de Rijnstraat, aan en zette hem aan de kant van de weg. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de 47-jarige man uit Raamsdonksveer veel te veel alcohol had genuttigd om zijn auto te mogen besturen. Uit de analyse kwam een uitslag van 695 ug/l naar voren, terwijl het wettelijk toegestane maximum 220 ug/l bedraagt. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de politie heeft proces verbaal opgemaakt.

Vier winkeldieven aangehouden

BREDA: Een 26-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag aangehouden, nadat personeel van een supermarkt aan de Ginnekenweg had geconstateerd dat de vrouw diverse artikelen in haar tas had gestopt en de winkel vervolgens wilde verlaten zonder de artikelen ter betaling aan te bieden. De vrouw zal zich tegenover de rechter voor haar gedrag moeten verantwoorden.

BREDA: Een 16-jarige jongedame uit Breda is donderdag door de politie meegenomen naar het politiebureau, nadat zij bij een winkel aan de Kruisvoort had geprobeerd een CD te stelen. Een medewerker van de beveiliging heeft het meisje aangehouden en overgedragen aan de politie. Vermoedelijk zal de jongedame naar HALT worden doorverwezen.

BREDA: Een 37-jarige vrouw uit Rotterdam probeerde tijdens de koopavond in een warenhuis in de Bredase binnenstad een aantal artikelen mee te nemen, maar werd betrapt door beveiligingspersoneel. Deze droegen de vrouw op hun beurt over aan de politie. De vrouw gaf de diefstal tegenover de politie toe en toonde zich bereid tot betaling van een schikkingsvoorstel.

BREDA: Omstreeks hetzelfde moment probeerde een 36-jarige vrouw uit s Hertogenbosch in hetzelfde warenhuis de prijsstickers van twee producten te verwisselen. Toen zij het duurdere artikel met de goedkopere prijssticker bij de kassa ter betaling aanbood, rook het personeel echter onraad en werd de vrouw aangehouden. Omdat de vrouw vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft, is zij in verzekering gesteld en wordt zij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Politie bekeurt 27x bij verkeerscontrole

ZUNDERT/RIJSBERGEN: Politiemensen van team Zundert hebben donderdag tussen 16.00 uur en 20.30 uur een verkeercontrole gehouden. Een deel van hen heeft aan de Hofdreef een controle uitgevoerd op bromfietsen en hun bestuurders. Anderen hebben het verkeer aan de Bredaseweg gecontroleerd. In totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven. Het betreft bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel (11x), het niet gebruiken van een kinderzitje (1x), een lekke uitlaat (1x), het ontbreken van spiegels (2x), het overschrijden van de maximum constructiesnelheid van een bromfiets (11x) en het niet dragen van een helm (1x). Daarnaast werd door de politie een noodpaspoort ingenomen.

Automobiliste (18) gewond na eenzijdig ongeval

ZUNDERT: Een 18-jarige automobiliste uit Zundert is vrijdagmorgen licht gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. De vrouw verloor aan de Pastoor van Vessemstraat de macht over het stuur en raakte met haar auto achtereenvolgens een lantaarnpaal en een boom. Zij is met kneuzingen en snijwonden per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis. De auto is vermoedelijk total loss.

Politie controleert op verkeersgedrag

BREDA: Vrijdagmorgen heeft de politie op een tweetal kruispunten gecontroleerd op verkeer, dat niet de verplichte rijrichting volgt. Tussen 8.00 uur en 8.30 uur werd gecontroleerd op verkeer dat vanaf de Wilhelminasingel de Lovensdijkstraat inreed. Tussen 8.30 uur en 9.00 uur werd het kruispunt Baronielaan-Graaf Engelbertlaan nauwlettend in de gaten gehouden. In totaal kunnen 12 weggebruikers binnenkort een bekeuring in de brievenbus verwachten.

Bejaard echtpaar gewond na aanrijding

BREDA: Een 58-jarige automobiliste uit Breda was vrijdagmorgen hevig aangedaan, nadat zij een 79-jarige vrouw en haar 78-jarige echtgenoot over het hoofd had gezien. De automobiliste wilde de Kortrijkstraat inrijden en zag daarbij het te voet overstekende echtpaar over het hoofd. De echtelieden zijn beide per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis; de vrouw had last van haar nek, haar man had heupklachten.

Auteur: Manon Ostendorf