Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 19 mei 2006

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op vrijdag even na middernacht melding van huiselijk geweld in de wijk Gageldonk West. Een 28-jarige man uit Bergen op Zoom had zijn 27-jarige echtgenote mishandeld door haar onder andere te duwen. De man is aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld. De vrouw hield geen zichtbaar letsel over aan de mishandeling.

Aanrijding met licht letsel

ROOSENDAAL: Een 44-jarige man uit Brandwijk reed over de Gastelseweg en wilde linksaf de Vaartkant inslaan. Hij stond stil op de rijbaan te wachten tot hij kon afslaan. Een 44-jarige Roosendaler die achter hem reed kon niet op tijd remmen en er ontstond een aanrijding. De man uit Brandwijk en zijn 19-jarige bijrijder uit Brandwijk zijn met nek- en rugklachten naar de huisartsenpost gegaan. De Rosendaler bleek in een onverzekerd voertuig te rijden. Zijn voertuig is weggetakeld. Voor onverzekerd rijden is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond bij éénzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdagochtend reed een 54-jarige man uit Bergen op Zoom over de Bergsebaan richting Heerle. De man week uit voor een tegenligger en belandde in de berm. De man stuurde tegen en raakte hierdoor in een slip. De auto sloeg over de kop en raakte hierdoor total loss. De bestuurder liep letsel op aan een hand en aan zijn hoofd en is hiervoor overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Stationsstraat hield op vrijdagochtend een winkeldief aan. Het personeel hoorde de beveiligingspoortjes van de winkel afgaan en zag een man weglopen. Bij aanhouding bleek dat de man twee kledingstukken had weggenomen. De 19-jarige jongen uit Leiden is overgedragen aan de politie en meegenomen voor verhoor.

Man gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: Op vrijdagmiddag gebeurde er een ongeval aan de Stationsstraat. Een 27-jarige vrouw uit Roosendaal wilde linksaf slaan en stopte om te wachten op het passeren van tegemoetkomend verkeer. Een 32-jarige bestuurder van een bestelbus kon niet op tijd remmen en er ontstond een aanrijding. De Roosendaler is met nekklachten naar het Franciscus ziekenhuis vervoerd. De bestuurder uit Den Bosch bleef ongedeerd.

Man aangehouden voor auto-inbraak

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag 18 mei een 33-jarige man uit Roosendaal aan op verdenking van een auto-inbraak eind 2005 aan de Spoorstraat. Van de auto was een ruit ingeslagen en hierbij had de dader zich verwond en een kleine hoeveelheid bloed verloren. De sporen werden door de politie veilig gesteld en opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. Aan de hand van DNA-onderzoek kwam de verdachte in beeld. Hij is in zijn woning aangehouden, op het politiebureau verhoord en ingesloten.

Verkeerscontrole

ZEGGE: De politie hield op vrijdag 19 mei een verkeerscontrole aan de A58. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur zijn in totaal 14 bekeuringen uitgeschreven voor verlopen APK, onverzekerd rijden, niet handsfree bellen, het hebben van verkeerde kentekenplaten, niet gebruiken van de autogordel en het hebben van verduisteringsfolie op de ruiten van de auto. Aan de verkeerscontrole deden 11 politiemensen mee, waaronder 3 motorrijders. De verkeerscontrole werd gehouden door studenten aan de politieacademie.

Auteur: Inge Rijgersberg