Gemeente Den Haag

Ervaringen van wijkbewoners centraal in voorstelling

In stadsdeel Laak is op vrijdag 19 mei 2006 de première van de theaterproductie Armoe. Wijkbewoners laten via deze voorstelling verschillende aspecten van armoede zien. Na de voorstelling is er een informatiemarkt over armoede en de bestrijding daarvan met organisaties als De Vierde Wereld, Dress for Succes en Van Harte Restaurant. Wethouder Volksgezondheid Bert van Alphen opent de informatiemarkt direct na de voorstelling.

De theaterproductie is een initiatief van Vadercentrum Adam/MOOI Laak, Theater Pierrot en de gemeente/GGD Den Haag. De productie gaat over de aanleiding en gevolgen van armoede, maar ook over de mogelijkheden om armoede tegen te gaan. In stadsdeel Laak wonen veel mensen die het financieel niet breed hebben. De voorstelling is gebaseerd op ervaringen van wijkbewoners, die zelf ook meespelen.

Zaterdag 20 mei wordt de voorstelling nogmaals opgevoerd. Het Haags Sociaal Beraad, Skanfonds, de Stichting Niet voor Jezelf en de gemeente Den Haag financieren de voorstellingen. Wethouder van Alphen van Volksgezondheid: "Werken aan een gezonde stad kan niet zonder het aanpakken van armoede. Wanneer iemand weinig geld heeft kan de eigen gezondheid daar onder lijden en ik vind dit niet te accepteren. Het is heel goed dat bewoners van Laak niet bij de pakken neer zitten, maar actief meedoen om armoede te bestrijden en de gezondheid te verbeteren".